Trailer van Vikings seizoen 6

In de serie Vikings reizen we terug naar het tijdperk van de Vikingen: woeste krijgers die geleidelijk aan steeds meer macht kregen door hun zeetochten, plunderingen en oorlogen. Aanvankelijk lag de focus vooral op de legendarische Ragnar Lothbrok, maar door de seizoenen heen is de focus verplaatst naar zijn zonen. Over die zonen zal ook seizoen 6 van Vikings gaan. In het zesde én laatste seizoen van de serie zijn de oorlogen gruwelijker dan ooit.

Vikings seizoen 6

Het verhaal van de Vikingen komt ten einde

Zoals we van Vikings zijn gewend komen de Vikingen weer in heftige veldslagen terecht. Tegelijkertijd zullen de hoofdpersonages ook met zichzelf in het reine moeten komen. Helden als Ragnar en Lagertha leven niet langer. De vraag die achterblijft is wie de nieuwe Viking-legende zal worden. Is het Ivar the Boneless? Of juist zijn broer Björn? Ook worstelen ze met een hele andere vraag. Is het tijdperk van de Vikingen niet aan zijn einde belandt?

Is met seizoen 6 van Vikings het einde van de franchise aangebroken?

Op die vraag kunnen we al antwoord geven. De Vikingen uit de serie zien we niet meer terug, maar dat wil niet zeggen dat we al klaar zijn met de serie na seizoen 6. Er wordt namelijk hard gewerkt aan een spin-off, die Vikings: Valhalla zal gaan heten. Voor liefhebbers van het genre wordt er ook gewerkt aan een film over Vikingen. Deze zal The Northman gaan heten en de focus leggen op een Viking-prins die wraak neemt op de moordenaars van zijn vader. Met andere woorden: de woeste Vikingen zijn nog lang niet verdwenen van ons beeldscherm.

Vikings seizoen 6

Vikings seizoen 6 niet op Netflix te zien

Heb jij een Netflix account en klinkt Vikings seizoen 6 als muziek in je oren? Dan hebben we slecht nieuws. De streamingservice Amazon heeft namelijk een deal met History Channel (dat Vikings produceert) gemaakt. De laatste 10 afleveringen van Vikings seizoen 6 zullen dan dus ook niet op Netflix, maar op Amazon te zien zijn. Dit is al vanaf 30 december, nog eerder dan dat het op History Channel zelf te zien is. Toch maar een Amazon abonnement afsluiten dus, om dit jaar knallend af te sluiten.

Als IMDb-score heeft de serie een goed gemiddelde van een 8.5. Wie weet wordt dat cijfer na de laatste afleveringen wel nóg hoger.