Verzetten van de tijd van je horloge

Iedereen weet natuurlijk dat je aan de kroon aan de zijkant van het horloge de tijd kan verzetten. Echter zijn er twee regels waar jij waarschijnlijk niet van af wist.

rolex horloge tijd verzetten

Draai de wijzer van je horloge niet tegen de klok in

Op het moment dat je de tijd een uurtje achteruit wil gaan zetten is het misschien verleidelijk om de wijzers tegen de klok in terug te draaien naar de juiste tijd. Dit is misschien wel de kortste route, maar niet de beste. Dit kan namelijk schade aanbrengen aan je horloge. De juiste manier is dus om de wijzer met de klok mee te draaien tot je de juiste tijd hebt bereikt. Dit duurt misschien iets langer, maar geloof ons, hier zal je geen spijt van krijgen. De reden dat je dit moet doen is omdat horloges gedesigned zijn om met de klok mee te draaien; en niet ertegenin. Als je tegen de klok in draait forceer je het horloge dus iets te doen waar die niet voor gemaakt is. Dit kan fatale schade opleveren.

 

Verander de datum niet binnen 3 uur van middernacht

Verander de datum van het horloge niet binnen de tijdspanne van drie uur voor middernacht en drie uur na middernacht. Hier is een duidelijke reden voor. De datum op je horloge springt elke nacht namelijk automatisch naar de volgende datum. Dit gebeurt echter niet altijd precies om 12 uur ’s nachts. Rondom het moment dat hij bijna automatisch overspringt naar de volgende datum moet je niet aan de kroon gaan draaien. Dan is deze namelijk erg kwetsbaar en kan de kroon zelfs afbreken. Omdat je dus niet precies weet wanneer het horloge automatisch gaat overspringen naar de volgende datum is het beter om hem niet te verzetten binnen drie uur van middernacht. Dan ben je ervan verzekerd dat hij niet beschadigd zal worden.

rolex horloge tijd verzetten

Het zijn twee simpele regels maar als je het beste voor je horloge voor hebt kan je ze maar beter opvolgen. Het is een kleine moeite maar het kan een hoop gedoe besparen! Daarnaast zou je moeten stoppen met deze slechte horloge eigenschappen.

Als je nog een horloge wil kopen en je wilt een écht pronkstuk, dan raden wij je één van deze eerste Rolex horloges aan.