Berichten verwijderen op WhatsApp

WhatsApp kwam een tijd geleden met een functie waar velen gelukkig van werden: de mogelijkheid om een verstuurd berichtje weer te verwijderen. Zo kan je er voor zorgen dat dat ene berichtje in een dronken bui of de foto naar de verkeerde persoon toch niet aankomt. Dit kan je doen tot 1 uur en acht minuten nadat het berichtje verstuurd is.

Chat

Het is irritant

Anderzijds is het irritant als je een berichtje hebt ontvangen die verwijderd is en je niet hebt gezien wat er in stond. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je er nooit achter kan komen wat er in dat berichtje stond. Er is namelijk een manier om deze berichten alsnog terug te lezen.

Verwijderde WhatsApp berichten terug lezen

Om verwijderde berichtjes terug te lezen heb je een bepaalde app nodig. Deze app slaat alle notificaties op die je krijgt. Dit betekent dat ook de berichtjes worden opgeslagen die op je telefoon zijn aangekomen maar later weer verwijderd zijn. De app heet Notisave en is te downloaden op Android toestellen.

Whatsapp

Veilig in gebruik

De app Notisave is relatief veilig in gebruik. Je hebt namelijk ook andere apps die aangeven verwijderde berichten terug kunnen te halen. Deze apps willen toegang hebben tot je WhatsApp waardoor ze bij al je gesprekken kunnen, inclusief foto’s. Notisave geef je daarentegen ‘slechts’ toegang tot je notificaties, en niet tot WhatsApp zelf.

Gebruik de app Notisave dus als jij verwijderde WhatsApp berichten terug wil lezen. Er zijn ook nog andere manieren om zoveel mogelijk uit je smartphone te halen.