Audemars Piguet behoort tot de absolute top

Hoewel we échte horlogeliefhebbers niet meer hoeven kennis te laten maken met het merk Audemars Piguet, geven we het Zwitserse merk toch een kleine introductie. Audemars Piguet behoort samen met een handjevol andere merken tot de crème de la crème van de horloge-industrie. Sinds 1875 zijn ze al gespecialiseerd in het produceren van zeer exclusieve en technisch hoogstaande horloges.

Het zijn horloges voor welgestelde horlogeliefhebbers. Zo hebben we in het verleden wereldberoemde mensen gespot met een horloge van Audemars Piguet. Denk aan mannen als Denzel Washington, Ed Sheeran en John Mayer.

Geen remake, maar een remaster

Hoewel het merk voornamelijk bekend staat om zijn achthoekige sportmodel (de Royal Oak), krijgen ook de andere modellen de aandacht die ze verdienen. Nu komt Audemars Piguet met een ‘remasterde’ uitgave van één van de chronograaf horloges uit 1943. Het resultaat: de [RE]MASTER01. Een prachtige combinatie van kracht en elegantie.

Audemars Piguet

Met de [RE]MASTER01 wordt vintage in een modern jasje gestopt. De klassieke look gaat hand in hand met moderne technologie. De inspiratie voor dit horloge was de originele ref. 1533 uit de jaren ’40. Een horloge waar er slechts 9 van zijn geproduceerd. Exclusiviteit ten top.

De [RE]MASTER01 beschikt over alles wat we van een zeer exclusief polshorloge verwachten

Hoe de horlogekast van ref. 1533 een formaat van 36,5 mm had (wat in die periode al aan de grote kant was), is de [RE]MASTER01 Selfwinding Chronograph met een formaat van 40 mm een maatje groter. Echter is het horloge ondanks het grotere formaat nog altijd van ingetogen luxe.

Audemars Piguet

Wat gelijk opvalt aan deze speciale editie van Audemars Piguet, is dat het een two-toned horloge is (een stalen kast wordt gecombineerd met een rosé gouden lunette). Deze remaster beschikt net als het originele model over een ronde horlogekast en lugs in roestvrij staal, versterkt door een olijf-vormige pushers en een kroon in 18-karaats rosé goud. De horlogekast wordt gecomplementeerd door de geborstelde goudkleurige wijzerplaat. Deze is verrijkt met zwarte uurmarkeringen, rosé gouden uur-, minutenwijzers en blauwe seconden- en chronograafwijzers. Hoewel het design van de wijzerplaat is voorzien van de kenmerken van de originele ref. 1533, komt de vergrote diameter van 40 mm ten goede van de leesbaarheid die we verwachten en verlangen bij moderne horloges.

In tegenstelling tot het het originele model beschikt de remaster over een caseback van niet-verblindend kristalglas die de schoonheid van de nieuwste generatie zelfopwindende chronoraaf mechanismen onthult. Iets waar de échte fans van beginnen te watertanden.

Audemars Piguet

De lichtbruine handgestikte band van kalfsleer geeft de [RE]MASTER01 een elegante touch. Tevens wordt er ook een donkerbruine alligatorband meegeleverd. De [RE]MASTER01 zal slechts 500 exemplaren kennen, dus we kunnen hem zeer zeker het kenmerk ‘exclusief’ toekennen.

Audemars Piguet

Dit luxe horloge komt met een rijke historie

Net als bij het originele model is de wijzerplaat van dit luxe horloge voorzien van de signatuur “Audemars Piguet & Co Genève”. Dit komt doordat Audemars Piguet van 1885 tot de jaren ’70 een werkplaats in Genève had. Deze werkplaats was hier natuurlijk niet gesitueerd zonder reden, nee. Deze stond hier zodat het merk dichter bij de klanten stond en om de distributie binnen Europa én daarbuiten te vergemakkelijken.

Audemars Piguet

Audemars Piguet begon met het produceren van chronograaf horloges toen het verlangen naar sportfuncties steeg. In de jaren ’30 werd prestatiemeting een belangrijker onderdeel in de samenleving. In 1943 werden er slechts drie roestvrijstalen en gouden chronografen met het huidige ontwerp van de kast verkocht. De vintage chronograaf horloges behoren tot de zeldzaamste ter wereld.