Audemars Piguet, een rijke geschiedenis en traditie

Het is geen geheim dat de Zwitserse horloge-industrie er met kop en schouders bovenuit steekt. Niet alleen op het gebied van alledaagse horloges, maar ook op het gebied van zeer dure en technisch hoogstaande horloges zijn er een aantal Zwitserse merken die al eeuwen de kroon spannen, zoals Audemars Piguet. Dit horlogemerk wordt samen met Rolex, Breitling, Patek Philippe en Cartier tot ‘De Grote 5’, en niet zonder reden.

Audemars Piguet horloge mannen

Al sinds het jaar 1875, toen Jules-Louis Audemars en Edward-Auguste Piguet een horlogefabriek startten, slaagt het merk erin om horloges van het allerhoogste niveau te produceren. Vandaag de dag is dat niet anders, met name doordat de familie Audemars nog steeds actief betrokken is bij de bedrijfsvoering. De horloges zijn one of a kind. Van ingetogen, klassieke modellen tot uitbundige, elegante pronkstukken – allen herkenbaar uit duizenden.

CODE 11.59

Eerder dit jaar lanceerde Audemars Piguet zijn nieuwste creatie: de CODE 11.59. Een tijdloos rond horloge met een eigentijdse twist. Een horloge die de belichaming is van de grenzeloze geest van de fabrikant en de grenzen van tijd, geometrie en geslacht verplettert.

Audemars Piguet horloge mannen

Dit najaar wordt een subtiel vleugje kleur aan het horloge toegevoegd, met een nieuw assortiment leren horlogebanden met verfijnde tinten als blauw, bruin, grijs en parelmoer. De rechte plaatsing van de leren band in de uitstekende lugs onthullen de verfijnde handmatige afwerking die de onconventionele en veelzijdige bouw van de kast sieren.┬áDe CODE 11.59 is – ondanks de diameter van 41 mm – bewust ontworpen voor zowel mannen als vrouwen, een primeur voor Audmars Piguet. Het complexe uurwerk, samengesteld uit een kenmerkende achthoekige kast omhuld door een ronde bezel en caseback, past zich met gemak aan aan iedere pols.

Het is de meest veelomvattende lancering in de geschiedenis van de manufactuur met dertien referenties, inclusief vier complicaties en drie nieuwe kalibers: een geïntegreerde chronograaf met column wheel en flyback-functie, een zelfopwindend uurwerk met seconden- en datumaanduiding en een zelfopwindend tourbillon-kaliber. Een meesterwerk, met de hand versierd tot in het kleinste detail. Het perfecte samenspel van traditie en innovatie.

Audemars Piguet horloge mannen