Stalker (1979)

Deze film uit 1979 is van de hand van de Russische regiseur Andrei Tarkovski, die berucht was om zijn intelligente maar ook aparte films. De film vertelt het verhaal van een schrijver en wetenschapper die samen met gids Stalker een verboden zone betreedt. Op zoek naar een mysterieuze kamer welke de mooiste wensen in vervulling kan laten gaan, worden ze voortdurend bedreigd door onverwachte gebeurtenissen. Op het eerste oog lijkt het een science-fiction film, maar zo simpel is het bij Tarkivski nooit. Hij had bij deze fiml namelijk ook zeker politieke bedoelingen.

Release: 4 oktober 2018

A Star Is Born

De ervaren maar aan lager wal geraakte countrymuzikant Jackson Maine (gespeeld door Bradley Cooper) wordt verliefd op Ally (een rol van muzikante Lady Gaga), wiens muzikale carrière maar niet van de grond komt. Jackson ziet in haar een toekomstige ster, maar Ally heeft haar droom eigenlijk allang opgegeven. Jackson moedigt haar aan het toch nog eens te proberen en helpt haar daarbij. Uiteindelijk wordt dit een succes, maar dit komt niet zonder tegenslagen. De vraag is of hun relatie bestand is tegen Ally’s faam en de andere dingen die daarbij komen kijken.

Release: 4 oktober 2018

Venom

Een Marvel film met Tom Hardy erin, dat zorgt altijd voor torenhoge verwachtingen. De film volgt Eddie Brock, gespeeld door Tom Hardy, die wordt geïnfecteerd met een buitenaardse levensvorm. Waar hij eerst nog een journalist was die de grenst opzocht, gaat hij met zijn nieuwe krachten volledig over die grens heen. Vechtpartijen en achtervolgingen volgen elkaar in razend tempo op zonder dat Eddie totale controle over zijn lichaam heeft.

Release: 4 oktober 2018

Bad Times At The El Royale

El Royale is de naam van het kleurrijke hotel waar deze film zich afspeelt, welke zich bevindt op de grens van de Amerikaanse staten Californië en Nevada. Zeven vreemdelingen komen hier bijeen en dragen allen een eigen geheim. Tijdens een noodlottige nacht krijgen zij allen de kans om van hun zondes af te komen voordat alles naar de hel gaat. Met een indrukwekkende cast – bestaande uit onder andere Jon Hamm, Cynthia Erivo, Jeff Bridges, Nick Offerman, Cailee Spaeny, Dakota Johnson en Chris Hemsworth – belooft deze film een ware knaller te worden.

Release: 11 oktober 2018

Burning

Jong-Su droomt van eencarrière als schrijver, maar werkt ondertussen als parttime bezorger in Seoul. Tijdens zijn werk komt hij Hae-Mi tegen, die hij nog kent van vroeger. Ze woonden toen in dezelfde wijk. Zij vraagt Jong-Su om op haar katten te passen terwijl ze naar Afrika gaat. Als Hae-Mi terugkomt uit Afrika stelt ze Jong-Su voor aan Ben, een jongen die een mysterieuze hobby blijkt te hebben.

Release: 11 oktober 2018

Come And See (1985)

Deze film speelt zich af in het Rusland gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het draait om een Russische jongen, Florya, die een geweer vindt in de zandvlakte. Dit betekent dat hij mee kan doen in het verzet, want zonder geweer ben je simpelweg niks waard. Eenmaal bij het verzet wordt hij samen met zijn vriendin achter gelaten. Vervolgens gaat Florya samen met haar op zoek naar zijn moeder en zusjes. Je wordt meegenomen in zijn zoektocht en de verschrikkingen die hij tegenkomt onderweg.

Release: 18 oktober 2018

The Sisters Brothers

De cast van deze film bevat nogal wat sterren, zoals Jake Gyllenhaal, Rutger Hauer en Joaquin Phoenix. De hoofdpersoon is Warm, een vriendelijke man die volgens de Commodore iets gestolen heeft. Hij krijgt de broers Charlie en Eli Sisters achter zich aan. Warm heeft echter een goudmijn in Oregon City. Charlie heeft geen problemen met het nemen van iemands leven, maar Eli denkt daar anders over. Uiteindelijk pakt de opdracht heel anders uit.

Release: 25 oktober 2018

 

Ook de maand september zat vol met toffe releases. Check hier Must watch september: de tofste films die deze maand in de bioscoop verschijnen.