De verschillen tussen liefde van mannen en vrouwen

Er zijn een aantal grote verschillen tussen liefde van mannen en vrouwen. Wat blijkt: mannen zijn daadwerkelijk grotere softies dan vrouwen op het gebied van verliefdheid. Waarin verschillen we nog meer van elkaar?

 

1. Mannen zijn sneller verliefd

Je verwacht het misschien niet omdat vrouwen vaak wat zoetsappiger zijn, maar het is echt zo dat mannen sneller verliefd worden. Vrouwen vallen namelijk binnen no time voor de charmes van een man en ontwikkelen dan al snel gevoelens van interesse, maar hierbij zijn zij nog niet verliefd. Mannen hebben daarentegen veel sneller kriebels in hun buik, maar dat geven we liever niet meteen bloot aan een vrouw… Beetje hard to get spelen moeten kunnen, toch?

2. Vrouwen houden het vaker bij één persoon tegelijk

Mannen houden vaak meerdere contacten warm als zij met een vrouw aan het ‘praten’ zijn, maar bij vrouwen werkt dit heel anders. Zo is een vrouw vaak met niemand anders bezig als zij jou eenmaal leuk vindt en spreekt zij dan ook het liefste zo snel mogelijk weer met jou af. Mocht je een vrouw geen relatie kunnen bieden omdat je ook graag andere contacten warm houdt? Zeg het dan zo snel mogelijk eerlijk tegen haar, zo heb je een stuk minder kans dat je haar uiteindelijk kwetst.

verschil liefde verliefdheid mannen en vrouwen(1)

3. Mannen verklaren een vrouw sneller de liefde

De eerste keer ‘ik hou van je’ zeggen blijft een lastig moment, want je hoopt natuurlijk dat de ander het terug zegt en wanneer weet je nou of je echt van iemand houdt? Over het algemeen verklaren mannen sneller de liefde aan een vrouw dan andersom en dat komt doordat een man sneller gevoelens ontwikkelt die hij ook meteen wil uitspreken. Hebben we toch wel een gevoelige kant, hè vrouwen!

4. Vrouwen zeggen vaker ‘ik hou van je’ dan mannen

Als het woord ‘ik hou van je’ eenmaal is gezegd en het ijs is gebroken, zeggen de vrouwen dit in het vervolg echt veel vaker dan mannen. Mannen zeggen dit liever gewoon alleen met een speciale gelegenheid, terwijl vrouwen dit bijna iedere minuut kunnen zeggen… Zegt je vriendin dit nou heel erg vaak en merk je dat zij bevestiging zoekt? Geef haar dan een van de goede complimenten voor vrouwen. Dit zal haar zelfverzekerder kunnen maken in jullie relatie.

5. Vrouwen hebben meer tijd nodig om zichzelf te zijn

Redelijk onverwachts spreken mannen dus veel sneller hun gevoelens uit dan vrouwen. Nu blijkt ook uit het onderzoek dat vrouwen meer tijd voor zichzelf nodig hebben voordat zij aan een relatie beginnen. Dat komt omdat vrouwen er meer over nadenken of een man echt wel heeft wat zij zoeken. Geef een vrouw dus altijd even de tijd en laat haar rustig op haar gemak komen.