Wat is het verschil in sterling zilver, verguld sterling en verzilverde sieraden?

Je kent het misschien wel. Je bent uren aan het surfen op internet, in de hoop een geschikt sieraad te vinden. Hoewel je talloze webshops tegenkomt die zeeën aan mannen sieraden aanbieden, lukt het je niet te kiezen uit het enorme aanbod. Veel juweliers gebruiken termen waar de gemiddelde man geen flauw idee over heeft wat het betekent. Om ervoor te zorgen dat jij het juiste sieraad uitkiest en het voldoet aan jouw wensen, geven wij je de nodige informatie over het verschil in sterling zilver, verzilverde en vergulde sieraden.

Dit is het verschil tussen sterling zilver, verguld sterling en verzilverde sieraden
Foto van Instagram Erik Forsgren

Wat zijn Sterling zilveren sieraden?

Val jij liever niet te veel op met je sieraden en wil je een sieraad dat lang intact blijft? Echt zilveren sieraden, oftewel Sterling zilver, zorgt ervoor dat jij lang tevreden bent over jouw nieuwe zegelring, armband, manchetknoop of horloge. Bij het uitzoeken van een zilver heb je vaak de keuze uit Sterling Zilver of zilver 925. Een 925 zilver sieraad betekent dat het zilver voor 92,5% bestaat uit zilver, waarvan er zo’n 7,5% aan koper is toegevoegd.

Wat zijn verguld sterling zilveren sieraden?

Krijg jij snel last van irritatie of uitslag bij het dragen van vergulde sieraden en draag je liever goud dan zilver? Dan zijn verguld sterling zilveren sieraden de oplossing. Bij verguld sterling zit er een laagje goud over het zilver heen. Vergulde sterling sieraden zijn betaalbaarder dan echt goud en zien er hetzelfde uit. Wil je het beste advies wat betreft de prijs-kwaliteit van het sieraad? Dan is het aan te raden hiernaar te vragen bij een juwelier, zodat jij jouw stijlvolle sieraden rockt.

Wat zijn verzilverde sieraden?

Ben je opzoek naar een sieraad van een wat lagere prijsklasse? Dan zou je eventueel voor een verzilverd sieraad kunnen gaan. Bij een verzilverd sieraad is het metaal voorzien van een extra laagje, zoals zilver. Het materiaal is goedkoper dan Sterling zilveren sieraden. Wel is belangrijk rekening te houden met dat ondanks de relatief goede kwaliteit, het laagje wel tamelijk dunner is. Hoewel de kwaliteit verschilt, is het af te raden het sieraad in contact te brengen met vocht of lichaamszuren. Wanneer je het sieraad hier vaak mee in contact brengt, is de kans aanwezig dat het zal gaan verkleuren.

Dit is het verschil tussen sterling zilver, verguld sterling en verzilverde sieraden
Foto van Instagram Erik Forsgren

Heb jij onlangs een sieraad verkocht, maar kwam je er na een aantal douchebeurten achter dat het ging verkleuren? Balen. Lees ook over de materialen van sieraden die wel verkleuren en die niet of minder snel verkleuren.