Floyd Mayweather’s jaarinkomen: 300 miljoen dollar

Wat Mayweather exact bezit blijft voer voor speculaties. De schatten lopen namelijk uiteen. Een voorzichtige schatting leert ons dat hij minimaal 300 miljoen dollar bezit, terwijl de website Investopedia het houdt op een bedrag wat varieert van 700 miljoen tot 1 miljard dollar. Wat we wel weten is dat hij nog nooit een wedstrijd in zijn professionele carrière heeft verloren. Die staat van dienst zorgt ervoor dat hij in zijn actieve carriere eenvoudig 150 tot 300 miljoen dollar per jaar kon verdienen met zijn vuisten.

En pronken met zijn geld, daar houdt hij van. Check de video hieronder:

View this post on Instagram

#Motivation Video Credit: @jirahmayweather

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on

Vechten tegen Conor McGregor: 250 miljoen dollar

Dankzij de website Celebrity Net Worth weten we in ieder geval wat hij daadwerkelijk in een jaar tijd heeft verdiend. In het seizoen van 2014 – 2015 was dat in ieder geval 300 miljoen dollar. Dat seizoen was geen uitzondering voor de Amerikaan, hij herhaalde dat huzarenstukje nogmaals in 2017 – 2018. Wat betreft die laatste periode moeten we wel opmerken dat zijn verdiensten zo lekker uitpakten dankzij het lucratieve gevecht tegen Conor McGregor in augustus 2017. Zijn gevecht in mei 2015 leverde hem overigens een slordige 250 miljoen dollar op. Met dergelijk vergoedingen is het natuurlijk niet moeilijk om in de buurt van de 300 miljoen dollar te komen. Een andere leuk weetje: Mayweather is een van de drie sporters die tijdens de actieve carrière meer dan 1 miljard dollar verdiende. De overige twee zijn trouwens niet de minsten: Michael Jordan en Tiger Woods.

Marketing activiteiten helpen bij zijn vermogen

Mocht je denken dat Mayweather zijn vermogen enkel te danken heeft aan de vele goed betaalde bokswedstrijden, dan heb je het mis. Ook op andere gebieden weet hij zijn huid duur te verkopen. De Amerikaan kan rekenen op een leuke bijverdienste door zijn marketing activiteiten. De naam Mayweather is namelijk goud waard, om precies te zijn zo’n 10 miljoen dollar per jaar. Dat is overigens een vrij lage inschatting. Volgens Investopedia ligt het feitelijke bedrag duidelijk een stuk hoger.  Zo verdiende hij in de periode 2013 – 201 ruim 105 miljoen dollar. Erg veel marketing gerelateerde opdrachten doet hij trouwens niet en dat komt niet door een gebrek aan talent. De reden voor de schamele bijverdienste is namelijk dat zijn booking-fee nogal hoog is. In 2015 begonnen de prijzen in ieder geval vanaf 1 miljoen dollar.

Horloges verzamelen als hobby

Met zo’n onvoorstelbaar groot vermogen is het natuurlijk eenvoudig om jezelf een goed te verwennen. Dat is aan Mayweather goed besteed. Met enige regelmaat plaatst de gepensioneerde bokser foto’s op zijn Instagram account met zijn speeltjes. Denk hierbij aan jets, boten, herenhuizen en de extreem luxe horloge collectie van Floyd. Check je zijn Instagram, dan zie met regelmatig foto’s van zijn andere hobby, het tonen van bergen geld. Het Dagobert Duck syndroom dus. Mayweather zou in totaal meer dan 100 auto’s bezitten, waaronder een vloot geheel witte en zwarte personenwagens, een Bugatti Veyron met een aanschafwaarde van 1.7 miljoen dollar en een Koenigsegg CCXR Trevita met een prijskaartje van 4,8 miljoen dollar.

Gokken

Of je met dergelijke speeltjes kan spreken van een verantwoord uitgavenpatroon valt te betwijfelen. Investopedia laat in ieder geval weten dat Mayweather er nog een andere hobby op na houdt. Hij schijnt een fervent liefhebber van het betere gokwerk te zijn. Naast de gewone gokspelen zoals blackjack, staat hij erom bekend dat hij graag bedragen met minimaal zes cijfers inzet bij weddenschappen op sportevenementen. Het verhaal gaat dat hij ooit 1,1 miljoen dollar heeft ingezet op een voetbalwedstrijd. Kort na zijn gevecht met Pacquiao beweerde hij overigens dat hij 830.000 dollar had gewonnen op één avond.