Olivier Richters is dé Nederlandse self-made miljonair

Terwijl Rico Verhoeven zichzelf in het zweet werkt en stiekem hoopt om ooit een belangrijke rol in een grote film te bemachtigen, lijkt het voor Olivier Richters allemaal aan te komen waaien. De boomlange Nederlander gaat namelijk een rol krijgen in de nieuwste Indiana Jones-film. Dan doe je het dus best goed. Hij is trouwens in goed gezelschap van andere sterren zoals Harrison Ford en Mads Mikkelsen. Dat staat dus best lekker op je CV. Zijn ervaring met dergelijke sterren is bijzonder goed. “Harrison Ford is een prima kerel en vanaf het eerste moment was er een duidelijke klik.” aldus The Dutch Giant in een interview. Momenteel open de opnames nog en naar verwachting zal de film in 2022 te zien zijn.

Naast de eerste stappen in de filmwereld zit de 32-jarige inwoner van Hilversum niet stil. Zo is hij nog altijd druk bezig met het trainen in de sportschool, iets wat hij al sinds de middelbare school doet. Logisch dat hij met zijn lengte een imposante verschijning is. Dat heeft er onder andere voor gezorgd dat hij in het bezit is van een bijzonder wereldrecord. In het Guinness Book of Worldrecords staat hij namelijk vermeld als langste bodybuilder ter wereld. Naast zijn bezigheden als bodybuilder is hij ook op andere gebieden actief. Zo heeft hij zijn eigen YouTube-kanaal en deelt hij graag zijn ervaringen met jonge bodybuilders.

The Dutch Giant heeft een indrukwekkende fanbase opgebouwd

Hij is online ook erg actief als fervent fitnessfanaat en deelt graag zijn tips met jonge bodybuilders. Er is echter meer wat hem drijft. Zo is Olivier ook een sportmodel met een behoorlijk indrukwekkende carrière. Hij stond namelijk al eens te pronken op de cover van bladen als Men’s Health, Beau Monde en andere aan sprekende titels. Mede door dat soort activiteiten heeft hij een goede naamsbekendheid opgebouwd en mag hij zich terecht de titel ‘influencer’ toedichten. Om die naamsbekendheid in stand te houden is hij ook actief op social media en deelt hij regelmatig zijn bezigheden met zijn fanbase. Dat betekent dus veel updates met betrekking tot zaken als lifestyle, voeding en workouts.

Dat Olivier nu een grote rol heeft weten te scoren is op zich niet zo heel vreemd. Hij is al langer actief als acteur en maakte zijn debuut in 2018 in de film ‘Ravers’. In 2019 werd dat opgevolgd met een rol in de korte film ‘Nailed’. Van een echte doorbraak was pas later sprake dankzij films als ‘The Black Widow’, ‘The King’s Man’ en ‘The Electrical Life of Louis Wain. Laatstgenoemde productie kwam overigens uit in 2021. Indiana Jones is dus een meer dan mooie aanvulling op zijn lijst en naar verwachting zal dat ook zorgen voor een toename van zijn vermogen ook al betwijfelen we niet dat hij de zaken goed voor elkaar heeft.

De inkomsten en het vermogen van Olivier Richters

Een van Olivier Richters’ belangrijkste inkomstenbronnen is niet afkomstig van de films waarin hij speelt, maar van ‘Muscle Meat’. Je begrijpt het al, hier geen vegan producten, maar voedingsmiddelen voor de serieuze sportman of sportvrouw. Muscle Meat is dus een online supermarkt die The Dutch Giant in 2013 is begonnen. Alle producten zijn dus specifiek toegesneden op die doelgroep. Denk dus aan producten als vlees, vis, groeten, aardappelen, rijst en supplementen. Ondertussen draait de zaak best lekker en biedt hij werk aan verschillende mensen waaronder zijn vriendin. Dat is overigens geen overbodige luxe; het assortiment bestaat ondertussen uit zo’n 250 verschillende producten.

Kortom, het zal duidelijk zijn dat Olivier geen man is die zich makkelijk uit het veld laat slaan. Zowel zijn acteerwerk als zijn online shop heeft hebben hem geen windeieren gelegd,. Natuurlijk gaat hij nooit zelf vertellen hoe rijk hij is, maar met wat zoekwerk komen we al gauw uit op een eigen vermogen van zo’n 5.5 miljoen dollar. Dat is overigens aan de lage kant. De websites Hoodoochild en Latestceleb houden het op iets meer, namelijk zo’n negen miljoen dollar. Al met al doet de Dutch Giant het dus niet verkeerd.

Benieuwd hoe Olivier Richters er vroeger uitzag? Bekijk de transformatie van The Dutch Giant. Hij ging van 80 kg naar 150 kg. Ongelofelijk!