The Dutch Giant speelt in film over ondergrondse vechtclub

Er zijn een aantal Nederlandse acteurs en actrices die het goed doen in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan Carice van Houten, Michiel Huisman en Famke Janssen. Ook The Dutch Giant hoort wat ons betreft in dit rijtje thuis. De krachtpatser bouwt hard aan zijn filmcarrière. De eerste trailer van Knuckledust geeft ons alvast een voorproefje van één van zijn rollen. De film gaat over een ondergrondse, illegale vechtclub. Niet zomaar een club à la Fight Club, maar één met zeven ‘levels’. Een politie-eenheid doet een inval in de ondergrondse vechtcompetitie. Ze stuiten op tientallen dode slachtoffers en één man die nog in leven is.

Knuckledust

Race tegen de klok in Knuckledust 

Voor de politie-eenheid begint de tijd te tikken. Ze moeten de man in veiligheid brengen, maar tegelijkertijd weten ze niet of hij een onschuldig slachtoffer is of juist de verantwoordelijke voor de vele lijken. Dat brengt de nodige spanning teweeg in de film. The Dutch Giant zal de rol van ‘Rawbone’ gaan spelen. Over zijn personage is nog niet veel bekend, maar wel komt hij voorbij in de trailer. Als we het zo moeten inschatten speelt hij één van de meest gevreesde tegenstanders. En laten we eerlijk zijn: wij zouden het ook niet tegen hem willen opnemen in een één-op-één-gevecht.

De Hollywood carrière van The Dutch Giant

De echte naam van The Dutch Giant is Olivier Richters. Terwijl hij vroeger slechts 80 kilo woog, maakte de grote reus een enorme transformatie door. Tientallen kilo’s zwaarder, 2 meter lang en met meer zelfvertrouwen begon hij aan zijn Hollywood-droom. Dat hij hiermee hard op weg is, bewijst zijn rol in Knuckledust. En dat niet alleen: hij sleepte ook al een rol in Black Widow met Scarlett Johansson binnen. Wat dat betreft is The Dutch Giant hard op weg om het (op relatief late leeftijd) te gaan maken in Hollywood. Eén blik op zijn IMDb-pagina leert ons dat je binnen én buiten de sportschool dus nooit moet stoppen om je dromen en doelen waar te maken.