The Dutch Giant

Olivier Richters had al een lengte bereikt van 2 meter toen hij slechts 14 jaar was. Zijn groeispurt was dus al vroeg van start gegaan en dit hield nog lang niet op. Hij groeide nog met 18 centimeter voordat Richters aan de slag ging met fitness. Op dat moment kampte hij nog met flink ondergewicht, hij woog namelijk slechts 80 kg. Hierdoor voelde hij zich onzeker en teruggetrokken. Hij wilde zo niet langer verder en besloot het roer om te gooien. Vanaf dit moment begon hij met bodybuilding en werd hij The Dutch Giant.

the dutch giant

De transformatie

Om zelfverzekerder te worden begon hij met bodybuilding. ”Ik hoefde geen bodybuilder te worden en prijzen te winnen. Ik wilde met een goed gevoel over straat kunnen lopen”, zei Richters. En dat kan hij nu. In het eerste jaar at hij alles wat los en vast zat en trainde zich kapot in de sportshool. Dat heeft hem maar liefst 15 kilogram aan spiermassa opgeleverd. Vanaf dit moment ging het een stuk sneller. Hij kreeg steeds meer ervaring in training en voeding. Hij verving zijn voedingsmethode; van alles eten wat los en vast zat naar een strikter dieet. Het was nu 12 eieren, een kilo havermout, 800 gram vlees, 200 gram groente en een frequenter bezoek aan de sportschool geworden.

Dit is hoe ''The Dutch Giant'' 70 kilogram is aangekomen in 8 jaar tijd MAN MAN

Zijn roem en carière

Door zijn transformatie, van 80 kilogram naar 150 kilogram, en een lengte van 2 meter 18 heeft zijn carrière flinke sprongen gemaakt. Het heeft hem 8 jaar van zijn leven gekost, maar het leverde hem een rol op in de film Ravers en hij is een echte naam in de wereld van bodybuilding geworden. Richters zegt dat hij eindelijk blij kan zijn met wie hij is. De onzekerheid is verleden tijd en de vloek van mijn geboorte is een gift geworden. Richters is een voorbeeld dat een bonk aan spiermassa niet alleen een mooi lichaam oplevert, maar ook zelfvertrouwen en wellicht een heel nieuw leven.

Dit is hoe ''The Dutch Giant'' 70 kilogram is aangekomen in 8 jaar tijd MAN MAN

Wie ook een bizarre transformatie heeft doorstaan, is ”The Mountain” van Game of Thrones. Als jij ook zo groot wilt worden of juist wilt afvallen, dan zal je een goed voedingsschema moeten opstellen. Zo word je zeker fit voor de zomer.