Wie zijn de rijkste mensen in de Formule 1?

Hoewel Max Verstappen in een stijlvol privévliegtuig vliegt, moet hij zeker nog even doorwerken om de onderstaande vermogens te evenaren. De rijkste personen in de Formule 1 zijn namelijk zeker de coureurs zelf. Check hieronder de mannen met goedgevulde zakken.

5. Stephen Ross

Stephen Ross is iemand die voor veel mensen een onbekende zal zijn, maar met een vermogen van 7 miljard dollar zal hij daar lak aan hebben. De man is onder andere eigenaar van het NFL-team Miam Dolphins, houdt zich bezig met de Amerikaanse voetbalcompetitie (de MLS) en dus ook de Formule 1. Zo gaan er geruchten dat hij de nieuwe baas van de Formule 1 zal worden.

 

4. John C. Malone

John C. Malone is een 80-jarige Amerikaan en ook wel bekend als Cable Cowboy omdat hij veel commerciële omroepen bezit. Zijn vermogen zou momenteel 8,2 miljard dollar bedragen en hiermee staat hij op de 98e plek van rijkste mensen uit de Verenigde Staten. Onder de Nederlanders is de dochter van Freddy Heineken de rijkste.

 

3. Sir James Ratcliffe

Deze 69-jarige Brit is onder deze groep miljardairs nog een van de jongeren. Hij heeft 33% van de aandelen van het Mercedes F1-team in handen. Zijn vermogen heeft hij onder meer te danken aan zijn het succesvolle bedrijf INEOS dat hij zelf heeft opgericht. Dit chemiebedrijf is gevestigd in 29 landen met bijna 200 locaties. Met een jaarlijkse omzet van 61 miljard dollar is hij een van de rijkste personen op aarde. Leuk feitje voor de voetbalfans onder ons: hij is ook de eigenaar van OGC NICE. Zijn vermogen ligt op zo’n 18 miljard dollar.

 

2. Dietrich Mateschitz

Deze 77-jarige Oostenrijker Dietrich Mateschitz is eigenaar van het team Red Bull Racing, het team van Max Verstappen. Red Bull is onder zijn leiding een gigantisch merk geworden dat zich roert in sport en veel andere zaken. Heeft een vermogen van 25,4 miljard dollar.

 

1. Carlos Slim

Carlos Slim is een waanzinnig rijke Mexicaans/Libanese zakenman die een beetje onder de radar vliegt, want als we het over miljardairs hebben gaat het vooral over Elon Musk en Jeff Bezos. Deze Carlos Slim bezit een vermogen van 76 miljard dollar en de 81-jarige zakenman heeft dit verdiend in zo’n 30 jaar.