Wat zijn de duurste Pokémonkaarten?

Vroeger waren Pokémonkaarten natuurlijk geweldig, maar dat ze ooit voor zulke bedragen verkocht zouden worden, had je als kind waarschijnlijk niet verwacht. Destijds waren ze overal te koop, waardoor het besef van de waarde pas later kwam. Zo’n tien jaar geleden werden er dan ook al flinke bedragen betaald voor Pokémonkaarten, maar inmiddels gaat men écht ver. Dat bewijst deze top vijf namelijk wel. Een ongeopende doos van de eerste set van originele Pokémonkaarten leverde onlangs al een recordprijs op, maar deze bedragen voor individuele kaarten zijn ook bizar.

5. NO 1. TROPHY PIKACHU – €75.000

Als je vroeger de Pokémon World Championships won, kreeg je deze kaart. Extreem zeldzaam dus en er zijn er slechts enkelen van gemaakt. De eerste komt uit 1997 is zo’n 75.000 euro waard.

4. 1ST EDITION NEO GENESIS LUGIA – €100.000

Omdat deze kaart heel vroeg is gemaakt en in perfecte staat is – dus geen enkel krasje of deukje – levert dit een beoordeling op van 10/10. Dit gebeurt bijna nooit en elke kaart heeft wel een beschadiging, zelfs als ze nog in een pakje zitten. De kaart is dus een uniek object en misschien maakt dat de hoge verkoopprijs niet eens zo vreemd.

3. FAMILY EVENT KANGASKHAN – €123.000

Deze kaart werd uitgereikt tijdens een toernooi tussen ouders en kinderen in Japan. Er zijn slechts elf van deze kaarten in omloop. Dit verklaart dan ook de gigantische vraagprijs. Op Ebay vraagt iemand er 120.000 euro voor in perfecte staat. Bizar!

2. ILLUSTRATOR – €200.000+

Dit is wederom een kaart die alleen uitgereikt werd tijdens een speciaal evenement. Omdat er zo weinig van in omloop zijn en deze in perfecte staat is, betaal je er zo’n 200.000 euro voor.

1. CHARIZARD 1ST EDITION – €250.000+

De duurste Pokémonkaart van allemaal is de Charizard-kaart uit de 1st edition. Hoe jonger de kaart is, hoe beter. Mocht er een speciale schaduw op zitten vanwege een misdruk, dan is het nog veel meer waard. Ka-ching!

een van de duurste Pokémonkaarten ter wereld

Heb jij nog een zolder of kelder vol met oude spullen? Check dan eens of er iets tussen zit van de lijst met de 7 onverwachte spullen die veel waard kunnen zijn. Misschien ligt er nog ergens een pareltje in jouw huis.