Spullen op zolder die geld waard kunnen zijn

Ben jij al heel wat verhuist waardoor je verdrinkt in oud speelgoed, vazen en meubels die je nooit meer gebruikt, of vind jij het simpelweg lastig afscheid te nemen van spullen? Dan adviseren wij jou om even rond te neuzen in de berging of om de zolder nog even te bekijken met de jaren heen verzamelde collectie aan spullen. Hoewel je hoogstwaarschijnlijk de spullen met een reden uit het zicht hebt geplaatst, kunnen ze nog verrassend goed van pas zijn en je zelfs heel wat euro’s opleveren. Wij geven je enkele vergeten oude spullen op zolder die je veel geld waard kunnen zijn. Dat is nog eens lekker cashen.

 

1. Antieke poppen

Je kent ze vast wel uit de horrorfilms: antieke poppen met oude zijde kleertjes aan. Hoewel je zelf de pop het liefst zo ver mogelijk zou willen verstoppen in een doos, raden wij je aan hier toch nog eventjes mee te wachten. Jouw oude pop levert je misschien niet veel op, maar die van je overgroot oma kan je heel wat centen rijker maken. Zijn ze nog helemaal intact en nog nooit uit de verpakking gehaald? Dan levert dit je nog meer punten op. Op veilingen worden zelfs oude antieke poppen verkocht voor prijzen die schommelen rond de duizenden euro’s.

7 vergeten spullen op zolder die veel geld waard kunnen zijn

2. Oude munten

Gaat er al jarenlang een kistje met oude munten door de familie? Dan is het nu het juiste moment, misschien wel een grote schat tevoorschijn te toveren. Hoewel het verschilt in exemplaren, zijn er genoeg verzamelaars die hier een heel fijn bedrag voor over hebben. Vraag jij jezelf nu af of jouw munten veel waard zijn? Laat dit dan checken bij een expert of surf het internet en de boeken af, om het antwoord op jouw vragen te krijgen.

3. Schilderijen

Schilderijen. Hoe de een je een fortuin kan opleveren, kun je er van de ander nog geen zak appels halen. Staat er bij jou een schilderij op zolder dat al jarenlang wordt doorgegeven van kleinkind naar kleinkind? Dan raden wij je aan deze te laten taxeren. Hoe jij er misschien enkel wat gekleurde stippen in ziet, zou de geïnteresseerde er bij wijze van spreken een moord voor doen om jouw zeldzame schilderij in handen te krijgen.

4. Zilver servies

Zilver servies en bestek wordt vaak geërfd van familieleden en kan daarom een waardevol goed zijn. Hoewel ook bij een collectie aan servies de waarde afhangt van de collectie, oudheid en of hij nog helemaal intact is, kun je het zeker even laten nachecken bij een expert. Gooi die oude zilveren lepeltjes in ieder geval niet weg.

5. Modeltreinen

Verzamelde jouw opa modeltreinen en heb jij deze al jaren op zolder staan? Hoewel er veel valt te zeggen over de waarde van een modeltrein en die afhangen van de zeldzaamheid, leeftijd, conditie en aanpassingen, kunnen ze je met geluk nog heel wat opleveren. Verzamelaars nemen wekelijks een kijkje op de modeltrein-veilingen, waar jij een prijsindicatie kunt ontvangen.

7 vergeten spullen op zolder die veel geld waard kunnen zijn

6. Oude computers

Oude computers behoren gegarandeerd tot de spullen die veel geld waard kunnen zijn. En dan met name de eerste exemplaren van Apple. Hoewel de eerste computer uit 1977 niet per se antiek is, levert hij vandaag de dag wel veel geld op. Een werkende Apple-computer die nog intact is, wordt verkocht voor prijzen rond de 900.000 dollar (!).

7. Ruilkaarten

Heb jij nog mappen en bakken vol Pokémon kaarten op zolder liggen? Dan mag jij jezelf misschien wel een grote geluksvogel noemen. De eerste editie van bijvoorbeeld een Charizard kan je soms wel duizenden euro’s opleveren. Hoewel de waarde afhangt van de beschadigingen en de zeldzaamheid, is de meest gewilde Magic: The Gathering serie en een Black Lotus-kaart, volgens de experts je elfduizend euro waard. Dat is nog eens rijk worden van een oude jeugdige verzameling.