De redenen waarom je opgewonden wordt na een ruzie

Waarschijnlijk kan iedereen zich hier wel in herkennen. Je hebt even een flinke discussie of zelfs ruzie gehad. Daarna balen jullie van de woordenwisseling, bieden jullie elkaar excuses aan en dan is het raak. Ineens belanden jullie in bed. Dat is helemaal niet gek en jullie zijn bij lange na niet de enigen die dit doen. Het schijnt namelijk heel normaal te zijn. Veel mensen zijn opgewonden na een ruzie en dat heeft te maken met de volgende dingen.

1. Hormonen

Tijdens een ruzie komen de hormonen cortisol, testosteron en adrenaline vrij. Cortisol komt vaak vrij als je gestrest bent. Dit is iets wat een ruzie zou kunnen veroorzaken. Je hebt op dit soort momenten vooral behoefte aan intimiteit om dat te verminderen. Daarom verlang je dus wat meer naar wat actie in bed. Verder komen er tijdens een orgasme andere hormonen vrij. Deze geven je rust en laten je genieten. Deze zorgen ervoor dat je boze gevoelens van daarvoor gedempt worden.

2. Je wil het graag goedmaken

Ruzie is nooit leuk. We doen dat niet voor de lol natuurlijk. Je voelt je na zo’n ruzie dan ook vaak naar. Hierdoor wil je het het liefst zo snel mogelijk goedmaken om het de wereld uit te helpen. Je wil graag de band met je vriendin zo snel mogelijk herstellen. Je seksuele verlangens zijn daardoor groter.

opgewonden na ruzie

3. Evolutie

Na een ruzie heb je zin. Tijdens de daad kun je jezelf helemaal openstellen. Dat zorgt in eerste instantie voor opwinding, maar daarna ook voor verlichting. De opwinding zal fijn voelen, omdat je lichaam het gevoel heeft dat het iets heeft overwonnen. Een natuurlijke reactie van je lichaam.

4. Opwinding

Tijdens het hebben van een ruzie wind je je op. Je ademhaling versnelt en je hart gaat sneller kloppen. Dit komt ongeveer overeen met de opwinding die je ervaart wanneer je opgewonden bent. Deze twee manieren van opwinding liggen erg dicht bij elkaar. Ze kunnen daardoor snel overgaan in de ander. Na het goedmaken ben je waarschijnlijk nog steeds wat opgewonden van de ruzie. Dit uit zich in motivatie om fysiek te worden. Je libido knalt omhoog.

Je weet nu hoe het komt dat je vaak opgewonden bent na een ruzie. Til nu jullie seksleven naar een hoger level met deze vijf tips.