Tips voor een goede vrijpartij

Met deze vijf simpele tips geniet jij optimaal van jouw avond. Succes!

1. Quality time

Het lijkt vanzelfsprekend dat je een goed seksleven hebt als je samenwoont, maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Net als jijzelf wil ook zij weten dat ze er mag zijn en dat je haar waardeert. Met andere woorden: als je er een feest van wilt maken in bed, zorg dan voor de juiste stemming door de tijd te nemen voor elkaar. Een knuffelsessie doet wonderen, bovendien is zoiets de perfecte opmaat richting een uitgebreid voorspel.

2. Communicatie is key

Praten is essentieel en dan bedoelen we niet het gesprek na de daad. Een goed gesprek kan ervoor zorgen dat je niet alleen beter weet wat de ander graag wil, het kan er ook voor zorgen dat je beiden in de stemming komt. Komt dat onnatuurlijk of ongemakkelijk over, pak het dan speels aan door het spelen van een vraag- en antwoordspel. Zo kom je op een speelse manier achter alle intieme geheimen en hier kun je later weer op inspelen.

communicatie tijdens seks

3. Gebruik je fantasie

Weet je van je zelf dat het lastig is om de knop om te zetten en even niet aan je werk te denken? In veel gevallen kan dat juist zorgen voor een beperkt seksleven. De oplossing is simpel: gebruik je fantasie. Door je gedachten te richten op alle dingen die je graag samen in bed (of daarbuiten) wil doen, kom je al snel in de juiste stemming. Lukt zelfs dat niet, kijk dan lekker een feelgood of romantische film met je partner, dat werkt altijd.

4. Mediteren helpt

Als je van plan bent je partner te verrassen met een heel scala aan vernieuwende technieken in bed? Zorg dan dat je van tevoren de nodige rek en strekoefeningen hebt gedaan. Je bent je er wellicht niet bewust van, maar tijdens een goede vrijpartij gebruik je enorm veel spiergroepen. Door te zorgen voor voldoende flexibiliteit kun je de meest ingewikkelde standjes moeiteloos uitvoeren. Dat je pogingen om haar echt goed te verwennen gewaardeerd worden is dan meer dan logisch.

tips voor goede seks

5. Even geen smartphone

Naast voldoende fysieke vaardigheden is ook de hele setting van belang. Zijn er veel afleidingen, dan zal dit de kwaliteit van het moment niet ten goede komen. Net als bij het slapen gaan, is het ook bij een meer intieme activiteit als vrijen een smartphone totaal overbodig. De enige manier waarop je jouw toestel wel zou kunnen tolereren is wanneer het apparaat uitstaat. Er is namelijk niks wat meer frustreert dat de bekende pingel van een nieuw WhatsApp-bericht of nog erger, je (schoon)moeder die je onverwachts belt. Laat het toestel dus gewoon in de woonkamer liggen en zet het bij voorkeur helemaal uit. Die geeft rust en zullen julllie prestaties zeker bevorderen.