Pokémon kaarten leveren gigantische bedragen op

Tja, al die Pokémon kaarten die nog ergens onder je bed liggen óf liggen te verstoffen op zolder, wat moet je daar nou mee? Je zou denken dat de meeste niks meer waard zijn en dat het maar de vraag is wat de gek ervoor geeft. Maar we attenderen je even op het volgende: die gekken zijn er.

Of ja, verzamelaars geven enorme bedragen uit aan unieke kaarten. Toch maar even kijken of er boven iets speciaals bij ligt? Het kan zomaar een recordbedrag opleveren. Dat gebeurde onlangs nog en het bedrag waarvoor de kaarten werden verkocht, was niet normaal hoog.

pokémon kaarten box

Pokémon kaarten werden verkocht voor een recordbedrag

De Pokémon First Edition Base Set Booster Box werd verkocht voor een recordbedrag. De verpakking was nog helemaal onbeschadigd en de kaarten waren nog nooit uit de verpakking gehaald. Erg bijzonder voor een doos die in 1999 werd uitgebracht. In totaal vindt de nieuwe eigenaar 396 kaarten in de box, allemaal verdeeld over 36 verpakkingen.

Alle verpakkingen met 11 kaarten zijn ongeopend en dus nog nooit aangeraakt door iemand. Er is dus nog nooit een wedstrijd gewonnen of verloren met deze kaarten en dat maakt het ook zo bijzonder. Weet de nieuwe eigenaar met de Base Set Booster Box iedereen in te maken op het schoolplein?

pokémon kaarten box

Waarschijnlijk gaat de nieuwe eigenaar niet met de kaarten spelen, want hij heeft er een fortuin voor neergelegd. Tijdens een Heritage Auction werd de doos namelijk geveild voor 408.000 dollar. Even voor de goede orde: dat is omgerekend een kleine 338.000 euro. Je zou denken: deze koper is gek. Nou, het is niet de eerste keer dat zo’n set kaarten voor een astronomisch bedrag verkocht worden. Ook in November vorig jaar werd er al een soortgelijke verpakking verkocht voor bijna dezelfde prijs.