Hoe vind ik een leuke baan?

Leuke banen vinden is vrij lastig, al helemaal als je nog niet zo goed weet wat je precies wilt. Wat kan helpen is een beroepskeuzetest. Daarmee bekijk je welke baan er bij jouw karaktereigenschappen past. Daarnaast kan je op het internet vaak leuke vacature-alerts aan zetten, zodat je op de hoogte wordt gehouden van banen bij jou in de buurt. Als je al een trotste vader bent van een kind, zijn deze 5 moderne banen misschien wel iets voor jou.

1. Docent

Ideaal als je dezelfde vakanties hebt als dat je kleintje heeft, toch? Niet alleen kan je dan in de vakanties op je kind letten wanneer je vrouw of vriendin aan het werk is, ook heb je redelijk stabiele werktijden waarbij je weet wanneer je op werk verwacht wordt. Wil je er nog meer voor je kind zijn? Dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een parttime docent te worden. Meestal zijn roostermakers namelijk wel handig genoeg om alle lessen die je moet geven, op de dagen te plannen dat jij kan werken.

2. Verpleger

Wanneer je de verpleging in gaat, is de kans groot dat je op onregelmatige tijden moet werken. Maar dat komt wél weer heel goed uit wanneer je vriendin ook onregelmatig werkt. Zo zou zij bijvoorbeeld in de middag voor je kind kunnen zorgen, terwijl jij in de avond en in de nacht voor je kind kan zorgen. Ook heb je dan een sociale baan, waardoor je ook meer levensverrijking krijgt.

 

3. IT-specialist

Er zijn megaveel voordelen aan een carrière binnen de IT. Zo kan je als ICT’er aan de slag, bijvoorbeeld voor een bepaald bedrijf. Of je kan voor jezelf gaan werken. De voordelen zijn dat je opleiding meestal online is en je zelf kan bepalen wanneer je leert. Daarnaast heb je veel vrijheid binnen de baan én is de baan een erg goed betaalde baan. Dus bijna gegarandeerd zijn van een mooi salaris? Ga dan als ICT-specialist werken, echt iets van deze tijd.

4. Eigenaar van je bedrijf

Als je iets heb waar je heel goed in bent, kan je ervoor kiezen daar je baan van te maken. Je moet in eerst instantie een groot risico nemen, maar meestal zijn er vanuit de overheid goede regelingen die ervoor zorgen dat je veilig kan beginnen met ondernemen zonder je complete spaarrekening te verliezen. Het voordeel aan een eigen bedrijf en kinderen is dat je vaak vanuit huis kan werken én dat je meestal je eigen uren kan bepalen.

 

5. Kinderopvang

Wanneer je zelf een kind hebt, kan het leuk zijn om in een kinderopvang te gaan werken. En uit onderzoek is gebleken dat het goed is voor je opvoeding-skills. Het nadeel (of voordeel?) is wel dat er bijna geen mannen in de kinderopvang werken, dus je wél de hele dag met alleen maar vrouwen aan het werk bent.