Dunne en kale plekken in je baard

Je kunt het niet altijd voorkomen: dunnen of zelfs kale plekken in je baard. In veel gevallen kan je er zelf ook niet veel aan doen omdat het aan je genen ligt. Je hebt nu eenmaal een volle, mooie baard of juist niet. Mannen met een blonde beharing of juist met haar wat van nature dun is, zullen er eerder last van krijgen. Daarnaast speelt de leeftijd ook een belangrijke rol. Kortom, geen stress als je op je 24e of 26e nog geen volle baard hebt, de kans is groot dat dit op je 30e een heel ander verhaal is.

Ondanks alle factoren kan het vervelend zijn als je merkt dat de beharing niet overal even dik is. Met een paar simpele tips ga je het probleem te lijf en heb je binnen de kortste keren wel een mooie baard.

1. Regelmatig scheren

Veel scheren helpt! De reden is dat je door het scheren de haren lichtjes beschadigd en je lichaam zal aan de slag gaan om de schade te herstellen. Op die manier dwing je dus jezelf om de haargroei te stimuleren.

tips baard zonder gaten

2. Een gezonde levensstijl helpt

Gezond leven helpt en heeft dus ook effect op je baardgroei. Goede voedingsstoffen helpen bij het onderhoud van je lichaamsbeharing en ja, daar valt ook je baard onder. Behalve voldoende beweging is een gevarieerd menu ook van groot belang. Met name omega-3 wat veel in vette vis zoals zalm zit, is belangrijk.

3. Optimale verzorging van de baard

Een goede baardverzorging is essentieel als je serieus werk wilt maken van je baard. Een goede baardolie of balsem doet wonderen, bovendien verzorgd het ook de huid waardoor je huidirritatie na het scheren kunt voorkomen. Sla de wondermiddeltjes die je een volle baard beloven dus over en vertrouw gewoon op een goede verzorging van je baard.

4. Gebruik vitaminesupplementen

Als vitamines al goed zijn voor je huid, zijn ze ook goed voor je baardgroei. Twijfel je of je voeding voldoende vitamines bevat, neem dan wat extra door voedingssupplementen te slikken. Een beetje extra kan namelijk nooit kwaad.

5. Als het echt niet anders kan: maskeren

Mocht je ondanks alle goede zorgen, toch nog kale plekken houden, neem dan je toevlucht tot het maskeren van die plekken. Trim je baard op een strategische manier zodat je ze maskeert en niet langer prominent aanwezig zijn. Eventueel kun je overwegen op je baard te verven zodat het lijkt alsof je een volle baard hebt.