Ongelofelijk bedrag voor een iconisch paar hardloopschoenen

Om de zoveel tijd gebeurt er wel iets opvallends bij veilinghuis Sotheby’s. Van de veiling van het veelbesproken Banksy-schilderij dat zichzelf vernietigde tot de veiling van ’s werelds meest unieke bolides. Voor deze items verwacht je al gauw een groot bedrag neer te moeten leggen. Echter is het nu een paar hardloopschoenen dat de show steelt.

Gisteren is dit paar hardloopschoenen op een veiling van Sotheby’s in New York voor een recordbedrag verkocht. Het unieke paar leverde maar liefst 392.000 euro op.

nike moon shoe hardloopschoenen

Dit betekent dat het vorige recordbedrag dat voor een paar sneakers is betaald tijdens een openbare veiling is verpletterd. In 2017 werd er toen ruim 170.000 euro betaald voor een paar Converse sneakers die de legendarische basketballer Michael Jordan om zijn voeten heeft gehad tijdens de Olympische Spelen van 1984.

De sneaker die gisteren geveild is draagt de naam ‘Moon Shoe’ en is in 1972 ontworpen door de medeoprichter van Nike, Bill Bowerman. In eerste instantie zouden honderd paar zeldzame schoenen geveild worden, maar daar werd een stokje voor gestoken. Alle andere sneakers werden namelijk al eerder verkocht aan een Canadees, genaamd Miles Nadal. Hij heeft het plan om de enorm zeldzame sneakers tentoon te stellen en heeft zo’n 760.000 euro neergelegd voor de gehele collectie schoenen.

nike moon shoe hardloopschoenen 1

Dat items met een verleden dus meer waard kunnen worden, dat moge duidelijk zijn. Heb jij toevallig een paar klassiekers ergens op zolder liggen? Let dan op. De waarde van Pokémon kaarten en de waarde van de eerste iPod schieten door het dak. Misschien toch een idee om ze te verkopen als je ze nog in je bezit hebt?