Het wordt wel vaker gezegd: nostalgie is duur. Je kent vast wel de verhalen waarin oude spullen, die al jaren op een zolder liggen, ineens erg veel waard zijn. Bijvoorbeeld deze Pokémon kaarten. Nu hoort de allereerste iPod komt toch ook echt in dat rijtje thuis.

De allereerste iPod

De iPod uit 2001 wordt nu aangeboden op Ebay. Dit is een tweedehands koop en verkoopsite, zoals Marktplaats. De iPod werd hier aangeboden voor een bedrag van maar liefst 19.995 dollar. De MP3-speler zit nog in de originele verpakking. Al die jaren terug werd het apparaatje aangeboden voor slecht 400 euro. Destijds was dit al een prijs waar veel mensen goed over moesten nadenken, want dit was aardig aan de hoge kant. En dat voor een, destijds innovatieve, MP3-speler met 5 GB opslagruimte.prijs eerste ipod tweedehands

 

U2 Ipod voor 90.000 dollar

20.000 dollar voor de MP3-speler is toch wel echt te bizar voor woorden. Laat staan dat er zo’n 90.000 dollar is betaald voor de iPod U2-versie met 30 GB-hits. Deze rakker kwam in 2004 op de markt voor 349 dollar en werd tien jaar later voor 90.000 dollar verkocht. Deze speciale editie-variant is niet de enige die winst heeft gemaakt, omdat veel van de klassieke modellen nu duizenden dollars waard zijn. Dit geldt wel voor de producten die nog verzegeld zijn en in de originele doos liggen.

Wij zouden toch liever dat geld uitgeven aan een mooie auto, dan aan een mp3-speler waar je voor 5 GB aan muziek op kan zetten.