Charlene de Carvalho-Heineken werd geboren op 30 juni 1954 als de dochter van Freddy Heineken en Lucille Cummins. Het De Carvalho-gedeelte van haar naam heeft ze te danken aan Michel de Carvalho, haar man. Deze Britse financier en voormalig kind-acteur heeft een Braziliaanse afkomst. Met een aandeel van 25% in Heineken heeft ze een vermogen van zo’n 16.4 miljard dollar. Zo’n 14 miljard euro dus.

Het leven en vermogen van Charlene de Carvalho-Heineken

Tussen 1972 en 1975 studeerde ze rechten aan de Universiteit in Leiden. Vanaf 1988 werd ze lid van het bestuur bij Heineken en vanaf 2002 erfde ze het aandelenpakket met een waarde van destijds 3.7 miljard euro. Hierdoor is ze dus grootaandeelhouder bij Heineken. Ze werd gedelegeerd lid van de Raad van Beheer van Heineken Holding NV. Daarnaast is haar zoon Alexander voorgedragen om het stokje op lange termijn over te nemen. Waar Freddy Heineken een knuffelmiljardair was die veelvuldig in het nieuws te zien was, houdt Charlene zich meer op de achtergrond.

De moeder van vijf kinderen trouwde in 1983 in het Zwitserse Rolle met Michel de Carvalho. Door de jaren heen is de waarde van haar aandelen flink gestegen, mede door haar toedoen als bestuurslid van Heineken. Hierdoor zullen zelfs de kinderen van de kinderen van haar kinderen nooit meer hoeven te werken.

Rijkste Nederlander te zien bij Van Liempt

De schatrijke vrouw was ooit ook te zien bij Van Liempt. Ze vertelt hier overh oe Heineken verder is gegaan na het overlijden van Freddy Heineken. Bekijk hieronder de video.