Zijn enorme woning in Beverly Hills

Oerlemans wist zijn villa in Beverly Hills voor de volle mep te verpatsen aan de wereldberoemde zanger The Weeknd. Binnen Los Angeles was dat de grootste verkoop van een vastgoed object in 2021. We kunnen dus wel stellen dat Reinout niet vies is van een beetje investeren. Dat bleek ook uit z’n actie na de verkoop van het herenhuis.

Niet veel later kocht Oerlemans een ander enorme villa in Beverly Hills. Voor de mediamagnaat was de aankoop van dit gigantische pand een lachertje. Hij rekende zo’n 19 miljoen euro voor af voor zijn nieuwe villa. Over geldzaken ligt Oerlemans niet wakker, dat mag duidelijk zijn.

Tv-carrière begon bij Goede Tijden, Slechte Tijden

De carrière in televisieland begon voor Reinout Oerlemans bij de soapserie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Onder alias Arnie Alberts floreerde de jonge acteur zes jaar lang op de Nederlandse buis. Om deze rol te krijgen moest Oerlemans destijds auditie doen bij het enorme mediabedrijf van John de Mol en Joop van den Ende, Endemol genaamd. Van den Ende gaf de acteur de kans om zich te ontwikkelen binnen de succesvolle soapserie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GTST Fanzone (@gtst.fanzone)

Het ging Oerlemans goed af, maar in 1999 besloot hij toch een andere weg in te slaan. Hij ging aan de slag als presentator van een heleboel verschillende tv- en spelshows. Wederom is Reinout verantwoordelijk voor diverse succes op tv-gebied. Dit bleef niet onopgemerkt en in 2005 verhuisde hij van RTL naar de TROS. Hier mocht hij in de plaats van Ivo Niehe de Tv Show gaan presenteren. Met deze tv-transfer zou Oerlemans financieel gezien al een flinke klapper hebben gemaakt.

Eigen mediabedrijf: Eyeworks

De programmamaker zal het destijds erg druk moeten hebben gehad. In diezelfde periode besloot hij namelijk een eigen mediabedrijf op te starten. Binnen dit bedrijf, Eyeworks genaamd, werden een hoop grote Nederlandse televisieproducties gerealiseerd. Denk bijvoorbeeld aan: Flikken Maastricht en Oh Oh Cherso. Eyeworks werd hierdoor één van de allergrootste mediabedrijven van Nederland. Oerlemans had dus een goudmijntje in hadden en had dat volledig aan zichzelf te danken. Zo’n dertien jaar na oprichten kwam er interesse vanuit Amerika voor het enorme mediabedrijf. Het Amerikaanse concern Time Warner had naar verluidt zo’n 200 miljoen euro over voor Eyeworks. Met deze verkoop schoot Oerlemans als een vuurpijl de Quote-500 binnen!

Grote investeringen in vastgoed helpen ook

Oerlemans behoudt, heel slim, de rechten van de Amerikaanse tak van Eyeworks. Dit onafhankelijke bedrijf is gevestigd in Californië en heeft circa 225 werknemers in dienst. Reinout is overigens nog steeds leidinggevende van dit bedrijf. De selfmade miljonair kan een tripje naar Amerika gewoon als zakenreis beschouwen. Het op en neer vliegen van Nederland naar Amerika werd echter als onhandig ervaren en Oerlemand besloot in Amerika te gaan wonen. Hierom kocht hij een riante villa in Hollywood Hills waar hij met z’n gezin introk. Z’n voormalige woning in Laren kon daarom de verkoop in. Dit was uiteraard ook geen standaard rijtjeshuis. Dit prachtige landhuis met woonoppervlakte van zo’n 700 vierkante meter verscheen op de huizenmarkt voor maar liefst 8.750.000 euro. De twee villa’s waren destijds echter niet de enige vastgoed objecten die Oerlemans bezat. Hij zou in het bezit zijn van zo’n vijftig adressen in Amsterdam. De aanschaf daarvan was te verklaren aan de verkoop van Eyeworks (200 miljoen euro).

Wat is het totale vermogen van Reinout Oerlemans?

Het totale vermogen van Reinout Oerlemans is lastig te voorspellen. Het is simpelweg niet bekend wat hij nu allemaal precies bezit. Dit komt door z’n vele investeringen in het buitenland. Desondanks schat Quote het vermogen van de mediamagnaat op zo’n 210 miljoen euro, terwijl dit vier jaar geleden ‘slechts’ 170 miljoen euro zou zijn geweest. Op financieel vlak blijft Reinout groeien, maar wanneer stopt het? De geldkraan zal bij de familie Oerlemans voorlopig wel open blijven staan. Het salaris van Reinout is vermoedelijk 2 ton per maand!