SealVans komt met een uniek concept

De Turkse start-up SealVans kwam wel met een heel uniek idee. Een caravan die je zowel op het land als op het water kan gebruiken. Zo ontwikkelden zij twee modellen. Het gaat hier om de Seal 4,20m en de Seal 7,50m. Is dit dan de gulden middenweg tussen een vakantie op het land en een vakantie op zee?

Het product lijkt ideaal te zijn. Zo hebben ze bewust nagedacht over de overgang van de caravan van land naar water, en van water naar land. Bij vele van dit soort innovatieve voertuigen zou deze overgang namelijk niet soepel verlopen. Bij de SealVans gaat dit een stuk soepeler dan bij eerdere concepten.

Twee verfrissende modellen

De Seal 4,20m (je kon het wellicht al raden), is 4,20 meter lang. Deze compactere variant weegt minder dan 750 kilo, en is perfect voor de kortere reis. In principe passen er ongeveer twee volwassenen in dit voertuig. Daarnaast hoef je, afhankelijk van de lokale wetgeving, in veel gevallen geen vaarbewijs of andere vergunningen te hebben.

Boot kameren

De Seal 7,50m is met zijn 7,50 meter wat bruter dan zijn kleinere broertje. In principe kan je in dit bakbeest plaatsnemen met een gezin van vier personen. Deze variant bevat een functionele keuken, een badkamer met douche, en biedt de nodige zitplaatsen.  Daarnaast heeft deze ook nog eens een groot bed en een optioneel extra bed.

Check hieronder een video van de SealVan 7.50m:

 

Een behoorlijk prijskaartje

De SealVans zijn (zacht uitgedrukt) niet per se goedkoop. Wanneer je net iets minder diep in de buidel kan tasten, kan je dit innovatieve voertuig wellicht toch maar even laten voor wat het is. Voor de kleinere variant betaal je een bedrag van ongeveer 28.000 euro. Zeker als je de grotere wil aanschaffen, dan kan dat een dure grap zijn. Hier leg je al snel een bedrag van 58.500 euro voor neer.

Wil je op vakantie met een kleiner budget? Dit zijn de 6 goedkoopste vakantielanden ter wereld.