1. Indonesië

Indonesië behoort tot de goedkoopste vakantielanden. De vlucht er naartoe kan misschien prijzig zijn, maar wanneer je eenmaal in Indonesië bent zul je al gauw merken dat het leven daar erg goedkoop is. Uiteraard zijn de toeristische plekken zoals Bali wel wat duurder dan de rest van het land, maar het is zeker een aanrader als je op zoek bent naar een goedkoop land om op vakantie te gaan. Veel mensen kiezen ervoor om te gaan backpacken in Indonesië, en zeker wanneer je in hostels slaapt, lokaal eet en niet te veel dure activiteiten onderneemt, kun je met een heel laag dagbudget leven. Zo betaal je voor een Indonesische maaltijd uit de lokale keuken namelijk maar € 2 tot € 3,50! Ook een overnachting in Indonesië is voor weinig geld al prima te vinden. Zo betaal je voor een gemiddeld hostel ongeveer € 8 per nacht. Voor een hotel ben je ongeveer rond de € 15 à € 20 per nacht kwijt en kies je voor een hotel met een zwembad, dan kom je rond de € 30 per nacht uit. Uiteraard verschillen deze prijzen wel per stad of locatie.

 

2. Sri Lanka

Ook Sri Lanka is een echte budgetbestemming. Voor minder dan een tientje per persoon kun je namelijk al op mooie locaties verblijven in een hotel. Daarnaast is het eten en vervoer ook nog eens erg goedkoop. Toegangsprijzen voor bezienswaardigheden of activiteiten kunnen wel wat duurder zijn, maar alsnog zijn deze kosten in vergelijking vaak niet duur. Je kan in Sri Lanka al voor € 20 per nacht overnachten in een luxe lodge of hotel met internet, ontbijt en een mooi uitzicht, maar er zijn ook genoeg plekken waar je al voor minder dan € 10 per nacht terecht kan. De lokale Sri Lankaanse keuken is heerlijk en ook nog eens erg goedkoop. Waar je wel wat meer geld voor moet betalen zijn de westerse restaurants in het land. Zo zijn daar pannenkoeken, pokébowls en andere lekkere gerechten te vinden. Hier moet je wel de westerse prijzen voor betalen.

3. Filipijnen

De Filipijnen mag natuurlijk niet aan dit lijstje ontbreken. Ondanks dat het vliegticket erg duur kan zijn, is het leven in de Filipijnen goedkoop. Zo kan je daar met € 25 per dag al rondkomen. Het vervoer en het eten in de Filipijnen is zeker niet duur, maar omdat je veel reist en bijna altijd buiten de deur eet moet je hier wel goed rekening mee houden en wat geld opzij zetten. Gemiddeld ben je hier ongeveer € 5 per maaltijd kwijt. Afhankelijk van het feit of je een lokaal gerecht kiest of niet, kan de prijs wat goedkoper zijn. Een biertje kost ongeveer € 1,40 en een Cola € 0,75. Het leven in de Filipijnen is niet alleen goedkoop in vergelijking met Nederland, maar ook in vergelijking met de meeste andere Aziatische landen. Het vervoer in de Filipijnen behoort zelfs tot de goedkoopste van heel Azië! Wel is het slim om altijd contant geld op zak te hebben. Je kan in luxe restaurants en hotels namelijk wel betalen met je creditcard, maar het grootste deel van economie in de Filipijnen draait op contant geld.

4. Nicaragua

Voor een goedkope vakantiebestemming hoe je niet alleen maar in Azië te zijn. Zo is Nicaragua, gelegen in Midden-Amerika, ook een perfecte bestemming voor als je op zoek bent naar een goedkoop vakantieland. Nicaragua is het goedkoopste land in Midden-Amerika en daardoor erg in trek bij backpackers. Ook zijn de meeste hostels en hotels hier erg goedkoop, en al helemaal in vergelijking met andere landen in Midden-Amerika. Zo betaal je voor een bed op een slaapzaal gemiddeld € 10 per nacht en voor een tweepersoonskamer € 10 tot € 30. Qua eten ben je gemiddeld € 5 kwijt voor een maaltijd.

5. India

India is één van de goedkoopste landen ter wereld om rond te reizen, en Noord-India is zelfs nog iets goedkoper dan Zuid-India. De accommodaties in India zijn in vergelijking met de andere uitgaven daar wel duur. Maar omdat de overige uitgaven in India dan wel weer erg goedkoop zijn, valt het goed te compenseren. Er zijn wel overnachtingen van € 10, maar daar zal je een stuk minder luxe overnachting hebben in vergelijking met de andere Aziatische landen. Voor activiteiten hoef je bijna geen kosten te betalen, omdat bijna alle natuurgebieden gratis te bewandelen zijn. Als je een museum wil bezoeken moet je vaak tussen de 5 en 20 rupee betalen, wat neerkomt op € 0,06 – € 0,22 cent. Erg goedkoop dus!

6. Vietnam

En als laatste op de lijst mag Vietnam natuurlijk niet ontbreken. Zo is het eten en drinken daar een stuk goedkoper als in Nederland, maar ook het vervoer, de hotels en de bezienswaardigheden daar zijn erg goedkoop. Met € 40 kan je je prima een dag vermaken in Vietnam. Er is een grote keuze aan hostels, hotels en resorts. Voor een hostel ben je meestal € 5 per nacht kwijt. Goedkope hotels zijn er al te vinden vanaf € 10 per nacht en voor een wat luxere hotel kan je rekenen op een gemiddelde prijs van ongeveer € 30 per nacht. Als je echt veel geld wil besparen kan je het beste zoveel mogelijk bij lokale restaurants eten. Zo kan je daar voor € 1 al een maaltijd krijgen! Simpel westers eten kun je daar vanaf € 4 krijgen en voor een lekker gerecht met verse vis uit de zee ben je ongeveer € 10 per persoon kwijt.

 

Ben je al een beetje in de reisstemming gekomen? Lees hier hoeveel geld je kwijt bent aan een maand in Thailand!