Waarom op vakantie naar Thailand?

De natuur in Thailand is heel erg mooi. Er zijn prachtige bergen en groene bossen. Je kunt er ook wilde dieren zien, zoals olifanten en tijgers. We raden je trouwens af om deze te aaien, maar desalniettemin: Thailand is een geweldige plek voor mensen die van de natuur houden. De stranden van Thailand zijn door hun witte zand en blauwe water schitterend om te zien en de palm- en kokosbomen maken het nog mooier. Thailand heeft enkele van ’s werelds mooiste stranden.

Verder is het eten in Thailand is ook heerlijk. Je vindt er gerechten met kruiden zoals curry en basilicum. Beroemde gerechten zijn Pad Thai en groene curry. Thailand is een paradijs voor streetfood tentjes, maar daarover later meer. In Thailand kun je ook veel plezier hebben zonder veel geld uit te geven. Het is een mooi goedkoop land om naartoe te reizen. Maar hoeveel geld ben je kwijt in een maand Thailand?

De kosten van een maand leven in Thailand

Om überhaupt in Thailand te kunnen komen is het handig om met het vliegtuig te gaan. Een enkele vliegticket naar de hoofdstad Bangkok kost je tussen de 450 & 700 euro. Het ligt eraan welke periode je gaat. Zo is het het goedkoopst om in november, februari en maart te gaan. Ook maakt het uit hoe vroeg je van tevoren boekt.

Eenmaal aangekomen op het vliegveld is het handig om vervoer te hebben naar je verblijf. Een hotel kost gemiddeld 25 euro per persoon per nacht, dus 758 euro voor een maand. Je kunt ook voor een goedkopere optie gaan en dat is een hostel, daar betaal je namelijk 10 euro per persoon per nacht, en dus 303 euro voor een maand. Je hebt heel veel vervoer in Thailand, zo heb je de bus, taxi/tuktuk, boot en de trein. Wat het meest voorkomende vervoer is is de taxi, dat kost ongeveer 3 euro per ritje, maar ook dit is natuurlijk afhankelijk van de ritlengte.

Als je trek hebt, betaal je echt bijna niets voor het eten en kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Een goede maaltijd kost vaak tussen de 2 en 5 euro. Op straat is het heel goedkoop, zo kost de welbekende Pad Thai een kleine euro. Daar heb je in Nederland net een bakje saus voor. Je hebt veel activiteiten in Thailand te doen. Afhankelijk van wat je gaat doen ben je tussen de 150 en 200 euro per maand kwijt aan activiteiten. Denk aan backpacken, kanoën, klimmen en duiken.

Lang verhaal kort, hoe gek je het maakt ligt echt aan jezelf.  Hoeveel geld je kwijt bent in een maand Thailand ligt er maar net aan, maar voor een gemiddelde maand in Thailand moet je denken tussen de 1500 en 1700 euro aan kosten te hebben per persoon (exclusief je vliegticket).

Toch niet helemaal jouw ding? Lees hier hoeveel geld je kwijt bent voor een maandje Bali.