5. Patrick van Aanholt (salaris: € 1,7 miljoen per jaar)

We beginnen direct met een huurling: Patrick van Aanholt wordt gehuurd van Galatasaray. En daar voetbalde hij natuurlijk niet alleen om sportieve redenen. Zo melden diverse Turkse media dat Van Aanholt 1,7 miljoen euro per jaar verdient bij Galatasaray. Naar alle waarschijnlijkheid heeft PSV het volledige salaris overgenomen tijdens zijn huurperiode.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door P v A (@patrickvanaanholt)

4. Sergiño Dest (salaris: € 1,75 miljoen per jaar)

Ook voor Sergiño Dest hoeven we niet bang te zijn dat hij op een houtje hoeft te bijten. De Amerikaanse back wordt gehuurd van FC Barcelona en volgens de Spaanse krant SPORT strijkt hij 3,5 miljoen euro per jaar op bij Barcelona. Bij het sluiten van de huurovereenkomst heeft PSV de helft van deze loonsom overgenomen. Dat betekent dat Dest kon rekenen op een van de hoogste salarissen van PSV: 1,75 miljoen euro per jaar.

3. Noa Lang (salaris: iets boven de € 2,5 miljoen per jaar)

Dé aankoop van PSV dit seizoen. De creatieveling moet het gat gaan dichten dat is ontstaan na het vertrek van Xavi Simons. Lang kwam voor ruim twaalf miljoen euro over van Club Brugge. In België verdiende Lang tussen de 1 en 1,5 miljoen euro. Eerder meldde de Italiaanse journalist Rudy Galetti al dat Lang 2,8 miljoen euro per jaar kon verdienen bij AC Milan. Hij ging naar PSV, en zal daar een vergelijkbaar salaris opstrijken. Naar schatting ligt zijn salaris in Eindhoven boven de 2,5 miljoen euro per jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noa Noëll Lang (@noano)

2. Walter Benítez (salaris: € 3 miljoen per jaar)

De Telegraaf weet dat de Argentijnse doelman richting de drie miljoen euro per jaar verdient. Dat heeft er alles mee te maken dat PSV op zoek was naar een betrouwbare en ervaren doelman. PSV is niet vreemd van wat extra’s te betalen voor spelers met uitzonderlijke kwaliteit. Zo betaalden de Eindhovenaren ook Mario Götze en Eran Zahavi al drie miljoen per jaar. Daarom heeft Benítez een vergelijkbaar salaris gekregen.

1. Luuk de Jong (salaris: € 5 miljoen per jaar)

Het zal jullie niet verbazen, maar de absolute nummer één op het gebied van salarissen bij PSV is de aanvoerder: Luuk de Jong. Hij is misschien wel de beste kopper ter wereld en daar moet dan ook wat tegenover staan. Hij kwam terug na wat avontuurtjes in Spanje en volgens het Eindhovens Dagblad ‘pakt’ Luuk de Jong nu nog eens 5 miljoen euro salaris per jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Luuk de Jong (@luukdejong9)

De club uit Eindhoven plaatste zich onlangs voor het miljardenbal. De Champions League-inkomsten van PSV zorgden er direct voor dat ze een extra budget voor spelers hadden, waardoor de aanschaf van Hirving Lozano gerealiseerd kon worden.