Een droom die begon bij Camping en strandbad Oostappen, Asten. Die kocht de familie in 1986. Het diende als een springplank voor een waar imperium – beter bekend als Oostappen Groep Vakantieparken.

 

Vermogen van Peter Gillis is hoog – met minstens even riante lifestyle…

Work hard, play hard.  Dat vat de levensstijl van Peter Gillis inmiddels prima samen. De kijk in zijn leven in Massa is Kassa geeft veel prijs. Wat er nodig is in opzicht van het ondernemerschap om tien vakantieparken draaiende te houden bijvoorbeeld; de business loopt als een trein én spreidt zich inmiddels voorbij de grens van onze zuiderburen.

Evenals inzicht in hoe de bakken met geld die Gillis verdient schaamteloos over de toonbank vliegen. Deze big spender is niet vies van dure auto’s in ieder geval. Van het kaliber Rolls Royce dus. En dat voor iemand die na de slagersvakschool niet meer heeft omgekeken naar de schoolbanken.

Máár is de man die naar verluidt 5 miljoen euro per jaar binnen harkt, vermogend voor de Quote 500? Dat valt toch nog tegen, lijkt het. Althans, als wij de meest recente getallen over zijn vermogen moeten geloven. Daarin komt naar voren dat Peter Gillis een vermogen van 85 miljoen euro heeft opgebouwd.

Vermogen van Peter Gillis weer niet genoeg voor de nieuwe Quote 500

De ondergrens om bij de top-500 van de rijkste Nederlanders te behoren? Die zou momenteel 110 miljoen euro bedragen en verandert met het jaar. Ook dit jaar haalt Peter de top niet – terwijl hij dat in verleden wel een paar keer deed.

Zelfs zegt Peter Gillis dat zijn vermogen daadwerkelijk veel hoger ligt: “Ik ben 250 miljoen euro waard, op papier. En papier is geduldig”, meldde de markante ondernemer eerder tegen de media. De gebrekkige optelsom – die zou te wijten zijn aan een ‘vervelende journalist’, vertelde Peter later tegenover Playboy over het mislopen van de nieuwe Quote 500-lijst.

Tenslotte nog het laatste woord van de hoofdredactie van de Quote 500 zelf, geschetst in recente berichtgeving van NU.nl: ‘Hij heeft en nog niet genoeg geld om mee te spelen met de Champions League van Nederlanders ondernemers.’

Ludieke actie van Peter: dan maar eigen Quote 501, toch?

Kortom: nog even doorbijten, Peter. Het hoogseizoen staat voor de deur, dus wederom volop kansen om dat vermogen verder op te krikken.