Peter Gillis houdt van kopen en verkopen van zijn bezittingen

Ondernemer, multimiljonair en tegenwoordig ook nog realityster Peter Gillis houdt van mooie auto’s, dat wisten we onderhand wel. Hij heeft er heel wat. Het lijkt erop dat ze ook snel weer gaan vervelen, want hij heeft weer één van zijn peperdure bolides verkocht. Iet meer dan een half jaar geleden verkocht hij zijn Rolls-Royce Phantom. Als er iets is waar Gillis goed in is, is het kopen en weer verkopen.

 

Vorig jaar kocht Gillis een Royce Cullinan Black Badge en een Ferrari 812 GTS in een combinatiedeal. Totaal betaalde hij 1 miljoen euro voor de twee auto’s. Dat was meer dan hij er instantie voor bood, maar minder dan de 1.021.000 die verkoper Thijs Timmermans er eigenlijk voor wilde hebben. Er werd dus een compromis gesloten. Overigens kreeg Peter Gillis de Ferrari pas recent ook echt in handen, hij heeft er dus even op moeten wachten.

De Rolls-Royce Cullinan Black Badge is verkocht

En nu heeft Peter Gillis zijn Rolls-Royce Cullinan Black Badge dus alweer verkocht. Hoeveel hij voor de auto gekregen heeft is niet bekend. We weten overigens ook niet hoeveel hij specifiek voor deze auto voor betaald heeft door de combi-deal met de Ferrari. De nieuwprijs van de Black Badge ligt in ieder geval tegen de vijf ton aan.

Het is in ieder geval wel een prachtwagen. De Black Badge is een sportievere versie van de Rolls-Royce Cullinan voor wie net iets meer avontuur wil. Met 2.753 kilogram is het een topzware auto, maar hij kan in slechts 4,9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur gaan. De wagen heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur.

Uit de caption kun je wel opmaken dat hij waarschijnlijk niet lang stil zit tot hij de volgende auto koopt. En wie weet hoe lang het duurt voordat hij de Ferrari alweer zat is en besluit te verkopen. Zoals Gillis zelf zegt: hij is en blijft een handelaar. Tja, massa is kassa, natuurlijk.