De carrière van Djokovic

De Servische tennisser is dus op dit moment de nummer een van de wereld en is al een tijdje niet weg te denken uit het rijtje van de beste tennissers ter wereld. In 2006 zette hij zichzelf op de kaart doordat hij de vierde ronde behaalde op Wimbledon. Daarna ging het voor hem alleen nog maar bergopwaarts. In 2008 won hij zelfs al zijn eerste gram slam. De jaren daarna vocht hij zich naar de top waar hij nu naast grote namen als Rafael Nadal en Roger Federer staat.

Djokovic is hard bezig op misschien wel de meest succesvolle speler ooit te worden. Dat gaat niet altijd vanzelf, omdat er veel concurrentie is. Zo zijn er veel nieuwe opkomende talenten die ook een plekje in de top proberen te bemachtigen. Ook zit niet alles mee. Hij volgde namelijk enkele regels niet op, waardoor hij niet welkom was bij de Asia Tour en hij werd vorig jaar gediskwalificeerd in de kwartfinale van de US Open. Hij raakte toen een lijnrechter nadat hij zichzelf niet onder controle had tijdens zijn frustratie. Tot slot verloor hij ook nog eens de finale van Roland Garros met 0-3 van Rafael Nadal. Toch zorgen ook al deze tegenslagen voor een flinke winst in zijn vermogen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Novak Djokovic (@djokernole)

Wat is het vermogen van Novak Djokovic?

Dat zijn carrière indrukwekkend is, kunnen we wel zeggen. Maar hoe zit het nou met zijn vermogen? Die indrukwekkende carrière zorgt er namelijk wel voor dat zijn vermogen nog dagelijks blijft stijgen. Zo heeft hij in totaal al meer dan 150 miljoen dollar verdiend aan verschillende toernooi-prijzengelden. Hij heeft zelfs een record op zijn naam staan voor het meest gewonnen prijzengeld in één seizoen; 12 miljoen dollar. Hij verdient niet alleen aan toernooien, maar ook aan verschillende sponsordeals. In totaal ligt het vermogen van Novak Djokovic dan ook een stukje hoger en komt het uit op ongeveer 220 miljoen dollar.