Welk bedrag heeft Nadal gewonnen met Roland Garros 2020?

Rafael Nadal heeft niet voor niks de bijnaam: The King of Clay. Hij is op zijn aller best als het speelveld van gravel is. zoals bij Roland Garros. Hij heeft dan ook de meeste overwinningen op dit toernooi behaald.

Afgelopen weekend heeft hij zijn dertiende overwinning behaald op de Roland Garros en won hij overtuigend van concurrent Novak Djokovic. Met deze overwinning haalde Nadal maar liefst 1,6 miljoen euro binnen. Het vermogen van Rafael Nadal neemt alleen maar meer toe. Djokovic kreeg als verliezer 800.000 euro. Alsnog geen slechte vergoeding.

Het totaal gewonnen prijzengeld van Nadal

Rafael Nadal heeft in totaal 20 Grand Slams op zijn naam staan en evenaart daarmee het record van legende Roger Federer. Maar liefst dertien van deze Grand Slams waren op het speelveld van Roland Garros. Op Wimbledon heeft Rafael twee keer gewonnen en de US Open wist hij vier keer te winnen. Bij de Australian Open kwam hij maar één keer als winnaar uit de bus in 2009. Dit alles krikt het vermogen van Rafael Nadal wel aardig op.

Met zo veel overwinningen moet je wel een heel leuk bedrag binnen halen. Het prijzengeld is de laatste jaren natuurlijk ook wel wat hoger dan vroeger. Afgelopen weekend harkte Nadal 1,6 miljoen euro binnen door te winnen maar dit was lager dan normaal vanwege de huidige pandemie. In 2019 kreeg Nadal nog 2,3 miljoen euro voor het winnen van de Roland Garros. In vergelijking met 2010 waar Nadal 1,1 miljoen euro kreeg, is dit toch een aardige verdubbeling. Met zulke bedragen en zo veel overwinningen is het een leuk sommetje voor het totaal gewonnen prijzengeld van Nadal. We komen uit op een grandioze 102.485.345,63 euro. Dat is niet verkeerd. Waar kunnen we tennisles nemen?

View this post on Instagram

2019 !ROLAND GARROS!

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal) on

Het vermogen van Rafael Nadal

Dat de Spaanse tennisser veel verdient, dat konden we al zien aan al het prijzengeld dat hij binnen heeft geharkt. Met dat geld heeft hij onder andere zijn mega jacht betaald.

Het prijzengeld is natuurlijk niet het enige wat er binnenkomt. Met zo’n bekende tennisser wil je als bedrijf wel een sponsordeal maken. Nike en KIA zijn twee van de bekendste bedrijven waarmee Nadal samenwerkt. De Spaanse tennisser zal zo’n 40 miljoen US Dollar binnenhalen dit jaar en maar liefst 26 miljoen US dollar daarvan bestaat uit sponsordeals.