De rijkste tennisser ter wereld

Roger Federer wordt beschouwd als een van de beste mannelijke tennissers in de geschiedenis en wij snappen heel goed waarom. De Zwitser won minstens 103 enkelspel titels en 8 dubbelspel titels, waaronder die van de Olympische spelen in Peking samen met tennisser Stanislas Wawrinka.

De tennisspeler presteerde als nooit tevoren en had het record na zijn vijftiende grandslamtitel op Wimbledon in 2009, al elf jaar in zijn handen. De tennisser was maar liefst 310 weken de nummer één van de wereld, totdat Novak Djokovic om de hoek kwam kijken en zijn titel over nam in 2021. Desondanks blijft Federer met al zijn carrière hoogtepunten en prestaties zijn plekje in de top behouden. Met een enorme aanhang aan fans, krijgen sportfanaten geen genoeg van de Zwitser en schieten de kijkcijfers op televisie keer op keer de lucht in.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Roger Federer (@rogerfederer)

En wat hoort er bij een titel als een van de beste tennissers ter wereld? Juist: een hele dikke portemonnee. Hoewel het algemeen bekend is dat er veel geld omgaat in dit wereldje, moesten wij na het zien van deze bizarre bedragen eventjes slikken. Het vermogen van de tennisser wordt op dit moment geschat op een slordige 808 miljoen euro. En hoewel je uiteraard zou denken dat dit mooie bedrag voornamelijk bestaat uit zijn prestaties op de baan, is niks minder waar.

Het vermogen van Roger Federer komt nauwelijks door overwinningen met tennis

Federer is goed op weg en kan zichzelf bijna toevoegen aan het clubje van sportmiljardairs. Volgens bronnen heeft de Zwitser namelijk al meer dan 808 miljoen euro verdiend en zal hij dit jaar naar verwachting de miljard aantikken. En om onduidelijkheid even op te klaren: het grootste deel van zijn verdiensten komen niet van prijzengeld gedurende zijn tenniscarrière. De 39-jarige Federer verdiende zo’n 116 miljoen aan zijn prestaties in ATP-toernooien en Grand Slams, waarvan hij er twintig won. Dit is dus maar een heel klein gedeelte van het totale inkomstenbedrag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Roger Federer (@rogerfederer)

De grote winst haalt Federer uit zijn sponsors, die hem naar ons zeggen prima ondersteunen. Gedurende zijn carrière gaven merken als Nike hem een duwtje in de rug en ondertekende hij in 2018 een tienjarig contact dat volgens bronnen zou gaan over een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro bij het Japanse modemerk Uniqlo. Verder is de tennisser al jarenlang ambassadeur voor autofabrikant Mercedes Benz, Credo Suisse, champagnemerk Moët & Chandon, luchtvaartmaatschappij Netjets, telecombedrijf Sunrise, pesthuis Barilla, leverancier Wilson en om niet te vergeten horlogemaker Rolex.

Hij hoort thuis in het rijtje van de rijkste sporters ter wereld

Met duizenden fans en een hele waslijst aan sponsoren, kunnen we niet om het succes van de tennisser heen en hoort hij thuis in het rijtje van de rijkste sporters ter wereld. En na het zien van deze bedragen, kunnen we zeggen dat topsporters niks te klagen hebben op financieel gebied. Hoe Michael Jordan de kroon spant met meer dan 2 miljard dollar, wist tennisser Roger Federer zichzelf in 2020 op de zevende plek te vestigen.