Het nieuwe normaal in de voetbalwereld

Dat een club wordt overgekocht door een rijke organisatie is iets wat al bijna normaal is geworden. Je kan je het vast niet meer herinneren maar Manchester City en PSG waren eerst erg middelmatige teams. Na de overname zijn ze allebei nu in het rijtje van beste teams op de wereld. Wat geld allemaal wel niet kan doen. Nu is het de beurt van Newcastle United. De middenmoot uit de Premier League is overgenomen door een “investeringsfonds” uit Saudi-Arabië.

 

Newcastle United krijgt hulp uit Saudi-Arabië

Newcastle United is zo’n club waar je niet al te veel over hoort en die gewoon ergens in het midden of onderaan. Eigenlijk is het een beetje een club die de lege plekjes opvult in de competitie. Het gaat dan ook niet zo heel goed de laatste tijd met Newcastle. De resultaten zijn niet ideaal en qua geld ging het ook steeds slechter. Daar gaat nu dus nu verandering in komen.

Een jaar geleden kwam de club het Saudi-led consortium tegen. Zij wilde graag een hele hoop geld stoppen in de club. Er is toen een onderzoek gestart om erachter te komen of die geld wel zuiver was en of ze dat zonder problemen als club konden aannemen. Gisteravond is de uitslag van het onderzoek publiekelijk bekend gemaakt en zo is er dus gezegd dat het geld zuiver is en dat Newcastle overgekocht mag worden.

Meer dan een beetje zakgeld

Dit bedrijf uit Saudi-Arabië is niet zomaar een alledaags bedrijfje. Het vermogen wat hier in zit, is al om opnieuw te lezen. Dit bedrijf bezit 434 miljard euro! Dit is natuurlijk te bizar voor woorden. Je hoeft dus niet raar op te kijken als er ineens een aantal supersterren rondlopen bij Newcastle United.

De fans van Newcastle lieten het ook niet ongemerkt dat ze erg blij waren met de overname.