Eerder doken we ook al in het vermogen van de eigenaar van Paris Saint-Germain en deze keer is Sheikh Mansour aan de beurt om onder de loep genomen te worden. De 50-jarige eigenaar van Manchester City die volgend jaar 51 wordt, is de zoon van de voormalig leider van Abu Dhabi. Als lid van de koninklijke familie is zijn fortuin hem redelijk komen aanwaaien.

 

Wie is de eigenaar van Manchester City?

Hoewel hij met zijn achtergrond mazzel heeft gehad, is Mansour geen domme man. Hij heeft namelijk door slimme investeringen een gigantisch vermogen opgebouwd. Samen met bevriende investeerders besloot hij daarom in 2008 op 38-jarige leeftijd Manchester City over te kopen. Direct wist hij de aandacht op zich te vestigen door grote namen als Robinho aan te trekken. In de jaren die volgden zouden nog veel meer grote aankopen volgen. Inmiddels is Manchester City van een grijze middenmotor uitgegroeid tot een absolute topclub in zowel Engeland als Europa.

 

Wat is het vermogen van Sheikh Mansour?

Om van een relatief kleine club, zo’n gigantische onderneming te maken is veel geld nodig. Sheikh Mansour zit dan ook erg goed in de slappe was. Zijn vermogen wordt namelijk geschat op 19,5 miljard dollar. Een astronomisch bedrag waarmee hij tot de rijkste mensen op aarde hoort. Toch zijn dit schattingen, want Forbes waagt het niet om een voorspelling over zijn vermogen te publiceren. Het kan dus een paar miljard hoger of lager liggen. Duidelijk is in ieder geval dat de beste man een gigantisch fortuin heeft.

De City Football Group is de overkoepelende organisatie van het bedrijf. Bij dit imperium horen ook nog de voetbalclubs New York City FC, Melbourne City FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City FC en Troyes AC. Daarnaast heeft de groep nog interesse om een Russische club te kopen. De komende jaren zal het imperium van deze stinkend rijke Sheikh Mansour nog flink gaan groeien. Bizar!