De rijkste Brabanders volgens de de Quote 500

In 1983 nam Karel van Eerd Jumbo over van een supermarktondernemer uit Tilburg en de rest is geschiedenis. Sindsdien is Jumbo uitgegroeid tot één van de grootste supermarktketens in Nederland en in 2011 was Jumbo de snelst groeiende supermarkt van Europa, vooral met een heel belangrijke rol van zoon Frits van Eerd. Bizar maar waar.

Met zo’n groot marktaandeel en zo veel vestigingen, heeft de Jumbo-baas vast een gigantisch vermogen. Nou, het vermogen van Karel van Eerd is zeker niet verkeerd. Het is ook niet voor niks dat Karel van De Eerd bovenaan staat bij de top 5 rijkste Brabanders in de Quote 500.

Het vermogen van Jumbo-oprichter Karel van Eerd

Op 19 jarige leeftijd moest Karel van Eerd al de leiding overnemen van Van Eerd groothandel omdat zijn vader vanwege gezondheidsredenen het niet meer aankon. Dat heeft hem goed gedaan, want door de duik in het diepe is hij nu de rijkste Brabander van Nederland. Het vermogen van Karel van Eerd wordt volgens de Quote 500 op 2,3 miljard euro gezet.

Zijn supermarktketen heeft zo’n ongelofelijke groei doorgemaakt. In 2015 had Karel van de Eerd namelijk een vermogen van 750 miljoen euro. Het vermogen van de Jumbo-baas is meer dan verdriedubbeld in 5 jaar tijd. Ongekend. De rijkste persoon van Nederland is de dochter van Freddy Heineken. Charlene de Carvalho-Heineken heeft een vermogen van 14,2 miljard euro. Dat is even andere koek.

Naast de supermarkten heeft de Jumbo-baas ook vermogen ergens anders in zitten. Hij bezit een eigen golfbaan en zeven golfwinkels. Met zo’n vermogen kan hij de duurste auto ter wereld wel betalen. Het past alleen niet echt bij een oudere man met klasse. Misschien is de Mercedes van Freddy Heineken wel iets voor meneer Van Eerd.

Dat de supermarktondernemer veel geld heeft is duidelijk, maar gaat hij het van Albert Heijn winnen? Met zijn Jumbo is hij in ieder geval de grootste concurrent die Albert Heijn nu heeft.