Wat is de duurste auto ter wereld?

De auto die zijn Europese debuut beleefde op de Internationale Autosalon van Genève heeft met 18,7 miljoen dollar een fors prijskaartje. Hiermee mag hij zich dan ook de duurste auto ter wereld noemen. Met een dergelijke prijs zijn de speculaties over de mogelijke eigenaar niet van de lucht. Zo werd de naam van stervoetballer Ronaldo veelvuldig genoemd.

Op zich niet zo gek, met zijn jaarsalaris van enkele tientallen miljoenen euros zo het voor de 34-jarige Portugees geen enkel probleem zijn. Toch blijft hij ontkennen de wagen te hebben gekocht. Wel plaatste hij een foto met een andere Bugatti met ‘CR7’ op zijn Instagram.

View this post on Instagram

You choose the view 😉😅

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

La Voiture Noire van Bugatti

De La Voiture Noire van Bugatti is gemaakt ter ere van het 100-jarig bestaan van het bedrijf en is een eerbetoon aan de geschiedenis van het legendarische merk. Jean Bugatti, de zoon van oprichter Ettore Bugatti, ontwikkelde in de jaren ’30 van de vorige eeuw vier Type 57 SC Atlantic coupes en een van zijn creaties gaf hij liefkozend de naam “La Voiture Noire”.

duurste auto ter wereld

Nu bijna 100 jaar later, is de geschiedenis de belangrijkste inspiratiebron bij het ontwerpen van de nieuwe supercar. Opvallend genoeg is de wagen al verkocht voordat deze feitelijk was geproduceerd. De mysterieuze koper is er bij de aanschaf mee akkoord gegaan dat hij nog wel een tijd geduld moet hebben voor hij de wagen ook echt in handen krijgt: de wagen is namelijk nog niet af.

De eigenaar heet misschien Floyd Mayweather

Nu duidelijk is dat Cristiano Ronaldo niet de koper is, rijst de vraag wie dan wel. Talloze namen doen inmiddels de ronde. Dat zijn niet altijd de meest bekenden overigens. Zo werd ook gesuggereerd dat de voormalige topman van het Volkswagen concern mogelijk de wagen zou hebben gekocht. Ferdinand Piëch is namelijk een groot liefhebber van Bugatti en, nog veel belangrijker, met een geschat vermogen van 1 miljard dollar is hij toch zeker in staat om het bedrag op tafel te leggen. Klein probleem: de beste man is in 2019 overleden. Hij is het dus zeker niet.

La Voiture Noire Bugatti

Floyd Mayweather misschien? Er zijn in ieder geval twee zaken die voor de oud-bokser pleiten: in tegenstelling tot Ferdinand Piëch leeft Mayweather nog wel, bovendien hoeft hij niet op een paar miljoen dollar meer of minder te kijken. De tijd zal het leren.