Een van de succesvolste actrices uit Nederland

Famke Janssen, ook wel bekend als Famke Beumer, is een Nederlandse actrice. Famke is geboren op 5 november 1964 in Amstelveen en heeft ook nog twee bekende zussen: Antoinette en Marjolein Beumer. Alle drie lijken een creatieve geest te hebben en zijn actief in de filmwereld. Zus Antoinette is vooral actief achter de schermen en is werkzaam als regisseur. Marjolein is zowel voor als achter de camera te vinden en heeft als actrice en scenarioschrijfster gewerkt.

Famke daarentegen is voornamelijk bekend van vóór de camera. Ze studeerde kort economie aan de Universiteit van Amsterdam en verdiende naast het studeren bij met modellenwerk. Economie bleek toch niet helemaal voor Famke te zijn en ze verhuisde in 1984 naar de Verenigde Staten. Hier studeerde ze literatuur aan Columbia University. Ze begon met het volgen van acteerlessen en brak na talloze audities eindelijk door. In 1995 kreeg Famke de rol van Xenia Onatopp in de zesde James Bond film GoldenEye. Met deze rol als Bondgirl naast acteur Pierce Brosnan werd Famke meteen wereldwijd (en in eigen land) bekend. Verder kun je de 57-jarige actrice kennen van de films X-Men (2000), Taken 1, 2 en 3 en de televisieserie Nip/Tuck (2013-).  

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ☽ (@famkejanssen_)

Wat is het vermogen van Famke Janssen?

Dat Famke Janssen een zeer talentvolle actrice is, is overduidelijk. Maar wat is eigenlijk het vermogen van Famke Janssen? De Nederlandse actrice is misschien wel één van de meest bekende Nederlandse actrices in het buitenland en heeft hier dan ook dik mee verdiend. Met een vermogen van zo’n 20 miljoen dollar (dat is omgerekend ongeveer 18,5 miljoen euro) komt Famke hoger uit dan andere (in het buitenland bekende) Nederlandse acteurs als Rutger Hauer (16 miljoen dollar; 2019), Carice van Houten (5 miljoen dollar) en Michiel Huisman (3 miljoen dollar).

Famke Janssen is tegenwoordig nog steeds actief in de filmwereld. In 2022 was ze nog te zien in de film Redeeming Love en in 2021 in de televisieserie Long Slow Exhale. 

Natuurlijk kent ons land meerdere vrouwen die hun zakken aardig gevuld hebben. Bekijk eens de 3 vrouwen die in de lijst staan met de rijkste miljonairs van Nederland.