Hoe kan je een dag productief beginnen?

Voor degenen onder ons die geen ochtendmensen zijn, zijn er alsnog eenvoudige manieren om de dag goed te beginnen. Wil je weten hoe? Lees dan vooral verder.

 

1. Beperk digitale afleidingen

De meesten van ons beginnen de dag door direct naar hun telefoon te grijpen. Heel normaal, want we zitten nu eenmaal in het tijdperk van digitalisering. Maar dit is een van de grootste boosdoeners als het aankomt op productiviteit. Als we meteen na het wakker worden naar onze telefoon grijpen, geef je je geest niet de tijd om tot rust te komen en het feit te verwerken dat we wakker worden.

manieren dag productief beginnen

In plaats daarvan bombardeer je jezelf met al die informatie die verwerkt moet worden, wat kan leiden tot angst en stress. En de dag is nog niet eens begonnen. En laten we eerlijk zijn: social media is super verslavend, dus als we eenmaal door onze feed aan het scrollen zijn of iets aan het bekijken zijn, is het moeilijk om te stoppen. Hierdoor blijven we langer in bed liggen en moeten w haasten als we zien dat we nog veel te doen hebben. Leg die telefoon weg voor nu je hebt nog de hele dag om dat allemaal te doen.

2. Begin met een meer proactieve mindset

Begin meer te denken aan wat je die dag kunt doen en zult bereiken in plaats van denk aan alles wat mis kan gaan die dag. Iedereen kan zijn slechte dagen hebben. Dat gebeurt gewoon. Ga echter eerder voor de dingen die je wél kan doen en je zal een zelfvoldaner gevoel overhouden.

3. Bereid je lichaam voor

Je bent misschien een van die mensen die niet super actief is direct nadat je ’s morgens wakker wordt. Dat kan. Een makkelijke manier om wakker te worden is natuurlijk door  natuurlijk licht. Dus doe die gordijnen open en laat dat zonlicht binnen.

4 manieren dag productief

Vervolgens wordt het tijd voor wat actie. Dat kan letterlijk van alles zijn, zoals een lekkere lange douche nemen of zelfs een licht rondje joggen. Dat is allemaal prima, maar zorg er in ieder geval voor dat je een goed ontbijt neemt.

4. Maak je bed op

Ja. Eets simpels als je bed opmaken helpt enorm om de dag productief te beginnen. Het houdt niet alleen de verleiding tegen om gewoon weer in bed te springen, het geeft je ook het gevoel dat je meer bereikt hebt. Omdat je al een taak voor die dag hebt afgerond. En wie houdt er nou niet van om na een lange dag terug te komen in een opgemaakt bed?