Hij is de rijkste Amerikaanse president ooit

Zonder twijfel is Donald Trump de rijkste Amerikaanse president ooit. Er waren wel wat presidentskandidaten die rijker waren. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan Ross Perot in 1992. In zijn tijd was Perot de rijkste persoon die ooit een gooi deed naar het Amerikaanse presidentschap. Echter heeft hij nooit echt in de Oval office gezeten.

Met een solide vermogen van 2,5 miljard dollar zit Trump er niet krapjes bij, echter was zijn vermogen vorig jaar nog 3,1 miljard dollar. Een daling van 600 miljoen dollar kan hij nog hebben, maar niemand vindt het leuk om zo veel geld te verliezen. Ook Donald Trump niet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

We are going to WIN the 2020 Election, BIG! #MAGA

Een bericht gedeeld door President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) op

Het vermogen van Donald Trump is gedaald

Hoe komt deze daling nou? Van 3,1 miljard dollar naar een huidig vermogen van 2,5 miljard dollar is toch een aardig verschil. Jullie raden het al, dat komt door de huidige situatie waar de wereld zich nu in bevindt. Donald Trump heeft veel geld in vastgoed zitten en dat verliest nu drastisch veel waarde. Als hij geld tekort komt, kan hij nog altijd zijn dure gepantserde bolide verkopen.

De Amerikaanse president bezit verschillende hotels en kantoorpanden. De welbekende Trump Tower bijvoorbeeld daalde met een schokkende 70 miljoen dollar in waarde. Een ander zwaar verlies is Doral het golf resort in Miami. Vorig jaar was dit resort van Trump nog een indrukwekkende 142 miljoen dollar waard. Momenteel komt het niet verder dan een schokkende 28 miljoen dollar.

Door deze dalingen in vermogen moet Trump ook plaats maken op de lijst van rijkste Amerikanen. De succesvolle ondernemer zag zichzelf kelderen van plek 275 naar plek 339.

De baas van Amazon Jeff Bezos staat nog altijd eenzaam aan de top. Elon Musk deed ook goede zaken met zijn bedrijf Tesla en zag zijn bedrijf juist groeien de afgelopen tijd. Naast Bezos en Musk deed ook een ander rijk persoon hele goede zaken tijdens deze donkere dagen, maar deze zit aan de andere kant van de wereld. Zhong Shanshan is de nieuwe Jeff Bezos van het oosten en zag zijn vermogen dik groeien de laatste tijd. Voor sommige mensen zijn de donkere dagen van anderen hun verdiensten.