Verschillende inkomsten van Barack en Michelle Obama

We kennen Barack en Michelle Obama natuurlijk vooral als het voormalige presidentskoppel van Amerika. Acht jaar lang waren zij hét gezicht van de Verenigde Staten: van 2009 tot 2017. Nu ze het stokje hebben doorgegeven (en Baracks voormalige vice-president Joe Biden nu de president is), kan de familie zich op andere projecten richten. Misschien wel de meest winstgevende beslissingen die Barack en Michelle Obama hebben gemaakt, is het schrijven van hun autobiografieën. Daarnaast werken ze ook met Netflix samen voor de nodige projecten.

Nu de twee bovendien niet meer het Witte Huis hoeven te regeren, worden ze vaak uitgenodigd voor lezingen. Op het gebied van media-inkomsten zit het dus wel goed, maar dat is niet hun enige bron van inkomsten.

Barack en Michelle Obama zijn naast hun inkomsten uit hun boeken en lezingen ook bezig met onroerend goed. Zo hebben ze een huis in Washington (ter waarde van $8.1 miljoen) en een luxe woning op een wijngaard ($15 miljoen). Bovendien kreeg Barack als ‘machtigste man van Amerika’ natuurlijk ook een behoorlijk salaris. Het salaris van de voormalige president lag op de $400.000 per jaar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Michelle Obama (@michelleobama)

Hoe hoog wordt het vermogen van de Obama’s geschat?

De schattingen over het vermogen van Barack en Michelle Obama liggen een beetje uitéén, al is één ding sowieso duidelijk: ze zitten er goed bij. Toen zij het Witte Huis in 2008 betraden, werd hun netto-vermogen geschat op zo’n $1.3 miljoen.

Volgens Celebrity Net Worth heeft Obama momenteel een vermogen van zo’n $70 miljoen. Business Insider zegt echter dat dat bedrag zomaar nog veel hoger kan liggen. Zij schatten eerder dat het koppel samen een bedrag van $130 miljoen tot hun beschikking heeft. De komende tijd zal dat bedrag waarschijnlijk alleen maar groeien, onder andere met de nodige Netflix samenwerkingen.

Hoe hoog het vermogen van het voormalige presidentskoppel ook is, er zijn altijd andere beroemdheden die nóg meer verdienen. Zo schreven we eerder ook al over het vermogen van Ed Sheeran. En zijn vermogen is dan weer niks vergeleken met het totale vermogen van Bill Gates.