De dertiger uit Bedum heeft bij de grootste clubs ter wereld gespeeld zoals Chelsea, Bayern München en Real Madrid. Hier werd hij rijkelijk beloond voor zijn voetbaldiensten. Samen met Sneijder, Van der Vaart en Van Persie behoorde hij dan ook tot de Nederlandse kroonjuwelen van de voetballerij. Wie de beste van de vier is, zal nog vaak tot discussie leiden. Maar één ding is zonder twijfel het hoogste van de vier en dat is het vermogen van Arjen Robben.

Wat is het vermogen van Arjen Robben?

Op basis van de bekendgemaakte salarissen van Arjen Robben heeft hij zo’n €64 miljoen verdiend. Zo verdiende hij bij Bayern München jaarlijks 8 miljoen euro. Alleen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi overtreffen dat soort salarissen. In het laatste jaar moest Robben overigens wel genoegen nemen met een beetje salarisvermindering. Destijds verdiende de buitenspeler ‘slechts’ 6 miljoen euro. Inmiddels verdienen spelers zoals De Ligt meer dan Robben toen hij zijn loopbaan beëindigde, maar toch was Robben tot voor kort de allerrijkste Nederlandse voetballer. En dat terwijl hij bij FC Groningen vrijwel niets betaald kreeg. De club maakte namelijk slechts een bedrag over als Robben niet geblesseerd was en helaas waren die momenten spaarzaam.

Overigens doet Arjen Robben weinig geks met zijn geld. Zo heeft hij slechts bescheiden investeringen gedaan in vastgoed. Arjen kocht bijvoorbeeld deze villa in Helpman, Groningen en betaalde daar 1.2 miljoen euro voor. Ook had hij in 2011 al een woning gekocht in Groningen, maar hiervoor betaalde hij het bescheiden bedrag van 305.000 euro. In zijn geliefde Bedum heeft hij ook een woning die al hij al in 2007 gekocht heeft. Deze kostte destijds 250.000 euro.