De auto van Matthijs de Ligt bij Juventus

De aanvoerder van Juventus is namelijk gespot met een Jeep Grand Cherokee. Helaas is niet bekend welk model dit precies was. De Amerikaanse wagens kosten in Nederland minimaal 80.000 euro, maar aangezien Jeep de hoofdsponsor is van Juventus, zal Matthijs geen cent betaald hebben hiervoor. Het automerk betaalt namelijk 45 miljoen euro per jaar voor de sponsoring van de roemruchte club uit Turijn.

In de onderstaande video zie je de desbetreffende auto:

 

Ondanks dat Matthijs de Ligt grootverdiener is bij Juventus, heeft hij dus geen gigantisch wagenpark zoals zijn teamgenoot Cristiano Ronaldo aangelegd. De voormalig Ajacied verdient ongeveer 8 miljoen euro per jaar. Na Cristiano Ronaldo, die 32 miljoen euro per jaar verdient, is dit het hoogste salaris van alle Juventus-spelers. Toch is Matthijs de Ligt niet iemand die met dat geld gaat smijten. Over 15 jaar zal hij met pensioen gaan en een vermogen van boven de 100 miljoen euro opgebouwd hebben..

Kasper Dolberg grapt over “gierige” Matthijs

Voormalig ploeggenoot Kasper Dolberg was echter niet zo te spreken over het zuinige gedrag van Matthijs de Ligt. Zo vertelde hij bij de YouTube-show ‘Bij Andy in de auto’ over de kleding van zijn teamgenoten die zij dragen in hun vrije tijd. Vooral over Matthijs de Ligt had hij een felle mening. “De schoenen die hij soms draagt… Het is ongelooflijk”, dolde de Deense spits.

“Het is prima dat je niet veel geld wil uitgeven aan kleding, maar hij droeg een jaar lang dezelfde schoenen, iets van Adidas schoenen. Dan denk je: probeer iets nieuws. Je hoeft niet elke dag dezelfde schoenen te dragen. Ze waren ook nog volledig afgetrapt”, vertelde Dolberg vol verbazing. Over de kleding van Hakim Ziyech was hij ook niet zo te spreken. Hij vond het allemaal een beetje te over de top. “Dat zou me niet staan. Hij moet het lekker doen, maar mij staat het niet. Maar iedereen is daar verschillend in.”

Maar goed, dat Matthijs ook buiten het veld succesvol is kan je zien aan zijn vriendin AnneKee Molenaar.