Juventus

Juventus is een van de oudste en bekendste voetbalteams uit Italië. Juventus werd op 1 november 1897 opgericht als Sport Club Juventus door studenten van het Massimo d’Azeglio Lyceum in Turijn, maar werd in 1899 Football Club Juventus genoemd. Grote namen als Zinedine Zidane, Gianluigi Buffon en Alessandro Del Piero maken deel uit van de rijke historie van deze wereldbekende club.

De club uit Turijn heeft de laatste jaren enorm veel impact gehad op het Italiaanse voetbal. Van degradatie door een enorm omkoopschandaal tot het eenvoudig winnen van de competitie de afgelopen zes jaar.

juventus man man 01

First Team: Juventus

Juventus is de eerste voetbalclub waarover een documentaire wordt gemaakt in opdracht van Netflix. Het eerste seizoen van de nieuwe Netflix-documentaireserie ‘First Team: Juventus’ volgt het team vanaf het verlies van de Champions League in 2017 tot december van hetzelfde jaar. Het geeft inzicht in de levens van de spelers en maakt het mogelijk om de wereld achter deze voetbalclub te verkennen. Het draait niet alleen maar om voetbal in de levens van deze profs. Het ultieme voorbeeld: Giorgio Chiellini. Op 6 april 2017 behaalde hij cum laude zijn masterdiploma in de richting ‘Business Administration’ aan de universiteit van Turijn. Tijdens de diploma-uitreiking presenteerde Chiellini zijn masterscriptie: The Business Model of Juventus Football Club in an International Context.

27574932_580169788982892_1412997073053155328_n

Deze maand zijn de eerste drie afleveringen van de reeks online geplaatst. Voor de volgende drie afleveringen moeten we nog even tot de zomer wachten. In de tussentijd hebben we een andere kijktip: Dirty Money.