Huis van Arjen Robben in Groningen

Het huis staat er al sinds 2014, maar ondergaat nu een grootste verbouwing. Het uit de kluiten gewassen paleisje staat voor alsnog in de steigers, maar zoals je in deze video kan zien is de aangestelde architect lekker bezig geweest. Naar verluidt heeft Arjen Robben deze woning toentertijd voor 1.1 miljoen euro op de kop getikt, maar vanwege de grootschalige verbouwing heeft hij er vast en zeker een aantal centjes extra ingestopt . Hier kan hij zichzelf lekker terugtrekken met zijn vrouw en kinderen van het drukke voetbal-leventje. Het staat ook zo dichtbij z’n club, dat Arjen Robben zelfs op de fiets naar de training kan.

huis robben

Terug bij FC Groningen

Bijna niemand zag dit aankomen. Er gingen veel geruchten rond dat hij zou gaan stoppen met voetbal, maar uit clubliefde is de linkspoot teruggekeerd bij FC Groningen. “We hebben hier een huis laten bouwen dat bijna klaar is”, zei hij tijdens zijn presentatie. “We komen weer naar huis en ik wil de club graag helpen. Natuurlijk wil ik zelf ook weer plezier hebben. Maar tegen een andere club had ik nee gezegd.”

huis arjen robben groningen

Waar zijn carrière allemaal begon

In december van 2000 debuteerde ‘De man van glas’ bij FC Groningen. Daar blijf hij uiteindelijk anderhalf seizoen zijn kunsten vertonen, om vervolgens een transfer naar PSV Eindhoven te maken. In 2004 vertrok hij naar Chelsea, nadat hij was uitgeroepen tot Talent van het jaar. Daar bleef bij ook 3 jaar om vervolgens voor 7 miljoen naar Real Madrid te gaan, waar hij samen met drie andere Nederlanders speelde. In 2007 ging hij naar de club waar hij uiteindelijk 10 jaar zou blijven en prijs na prijs binnenhaalde – en helaas ook veel blessureleed. Maar wij denken graag aan Robben in het Oranje-tenue. Iets met een wedstrijd tegen Spanje? In 2010 én 2014 werd hij dan ook genomineerd voor de Gouden Bal. Veel succes Robben.