Ben ik nog verliefd op mijn ex?

Wij selecteerden zeven punten waaraan jij kan herkennen dat je misschien nog verliefd bent op je ex of nog altijd zeer sterke gevoelens voor diegene hebt. Check it out:

 

‎1. Je denkt nog constant aan je ex

Als jij merkt dat je continu aan je ex-vriendin of ex-vriend denkt, dan kan het zijn dat je nog steeds verliefd bent. Dat is misschien confronterend, maar wel de harde waarheid. Je kan dit continu nadenken over je ex verminderen door hun nummer te verwijderen en wellicht ook te verwijderen van al je social media kanalen. Dit zal helpen om het contact te verbreken. Je kan natuurlijk ook hele leuke herinneringen aan je ex overhouden, in plaats van echte verliefde gevoelens die overblijven. Merk jij dat je nog altijd vaak aan je ex denkt met romantische gevoelens die hierbij opduiken, dan is het tijd om te beslissen of je hem of haar nog in je leven wil.

2. Zij denken nog steeds aan jou

Het kan ook zo zijn dat jouw ex steeds verliefd is op jou. Ze nemen vaak contact met je op, bewust of onbewust. Het laat zien dat zij nog niet over jou heen zijn en dit geeft jou niet de gebruikelijke ruimte om zelf over je ex heen te komen. Merk jij dat het je nog te veel doet als je ex contact zoekt? Dan kan dat zeker een signaal zijn.

verliefd op je ex gevoelens nog steeds

3. Je zoekt constant naar de eventuele nieuwe partner van je ex

‎Het steeds opzoeken van de eventuele nieuwe relatiestatus van je ex kan een teken zijn dat je nog steeds verliefd bent op je ex. Je hoeft je niet schuldig te voelen over het feit dat je nieuwsgierig bent naar het leven van diegene, dat is normaal. En dat je ex mogelijk sneller gaat dan jij, is niet gek. Iedereen verwerkt een break-up anders. Geef jezelf de tijd en begin zelf weer met daten, wanneer jij denkt dat je er klaar voor bent.

4. Je kan goed opschieten met de vrienden en familie van ex

Dit lijkt misschien heel onschuldig, maar diep van binnen weet je van jezelf dat er een gedachte achter zit. Je kan goed opschieten met de vrienden en familie van je ex om meer te weten te komen over hoe het met diegene gaat. Dit is niet een juiste reden om met mensen om te gaan. Als je blijft nadenken over wat er zou kunnen gebeuren tussen jullie, kom je nooit over je vorige relatie heen. Dat is niet eerlijk tegenover jezelf.

5. Je kan niet stoppen met denken over hoe perfect je ex voor je was

Vaak denk je alleen terug aan de momenten waarop je ex lieve en leuke dingen voor je deed. Het is belangrijk om dan te bedenken dat ze het beter hadden kunnen doen. Iedereen heeft gebreken en niemand is perfect, dat klopt, maar het gaat altijd met een reden uit. Het is niet gezond om achter iemand aan te blijven jagen wanneer diegene jou niet terug wil.

6. Er is een specifiek liedje die je aan je ex doet denken

Muziek zorgt er vaak voor dat je aan een moment denkt in je leven. Misschien heb je wel een nummer die je vaak luisterde met je ex of die je er aan doet denken. Het feit dat een bepaald nummer enige sentimentele waarde heeft tussen beide mensen, betekent niet dat je jezelf moet toestaan om opnieuw verstikt te raken in het verleden. Vaak zit er een boodschap in de muziek, probeer vooral aan deze boodschap te denken. Er zijn naast je ex, nog genoeg andere vissen in de zee.

7. Je blijft maar denken aan de vreselijke dingen die ze eerder tegen je gezegd hebben

Het is lastig om nare dingen te vergeten die iemand tegen je gezegd heeft, maar dat betekent niet dat we onszelf moeten blijven toestaan om terug te vallen in deze nare dingen. Het heeft geen zin om na te denken over wat je anders had kunnen doen, omdat niemand van ons de situatie kan terugdraaien. Geef jezelf de tijd om te beseffen dat je ook op iemand anders verliefd kan worden als dat je op je ex was.

‎Het kan zijn dat je nog in een relatie zit en niet helemaal zeker weet of je partner nog verliefd op je is. Bekijk hier de tien signalen dat je partner niet meer verliefd op je is.