Een ideale starterswoning in Bourtange (Groningen)

De starterswoning bevindt zich in Bourtange, een dorpje in de provincie Groningen. Bourtange is vooral bekend vanwege de oude vesting, die de suggestie wekt dat de tijd vanaf 1742 heeft stilgestaan. Daarnaast is er in de buurt veel groen te vinden, waaronder het natuurgebied De Natte Horizon en vele fiets-en wandelroutes. Verder zijn faciliteiten als scholen, supermarkten, huisartsen en winkels te vinden in het nabijgelegen dorp Vlagtwedde.

Gelegen in een rustig en autoluw hofje vinden we de halfvrijstaande woning aan de Binnentuinen 5 te Bourtange, op een perceel van 209 vierkante meter. Daarvan is 83 vierkante meter ingericht om te wonen. De woning stamt uit 1977 en staat te koop voor de vraagprijs van 149.500 euro k.k.

Wat vertelt de Funda-pagina over de woning?

De woning aan de Binnentuinen 5 bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond vinden we de hal met meterkast en een toilet met wastafel. Het huis beschikt over twee slaapkamers: één daarvan bevindt zich op de begane grond en is voorzien van een ingebouwde kast. Daarnaast bevindt zich op de begane grond een badkamer met doucheruimte en wastafel. Natuurlijk vinden we op deze verdieping ook de woonkamer en een keurige inbouwkeuken met afzuigkap en gaskookplaat. In de keuken bevindt zich ook de achteringang die leidt naar een tuin met houten blokhut.

Een tussenhal leidt je naar de trapopgang naar de eerste verdieping en de aangebouwde fietsenberging met zij-entree en witgoedaansluitingen. Op de eerste verdieping vinden we een ruime overloop met een dakraam en de tweede slaapkamer. De rest van de verdieping kan worden ingericht en gebruikt als zolderkamer of of extra slaapkamer. De woning heeft een bijzonder rustige ligging aan een voetpad en een nabijgelegen pleintje, waar je ook eenvoudig een auto kunt parkeren. Bekijk hieronder een aantal foto’s van de woning in Bourtange (bron: Funda):

woning funda bourgange te koop groningen

woning funda bourgange te koop groningen

keuken funda woning starters