Tips voor verlegen mannen om ook op vrouwen af te stappen

Op een vrouw afstappen is altijd een beetje spannend, want op zo’n moet je je kwetsbaar kunnen opstellen en cool blijven met het idee dat je afgewezen kan worden. En weet je, er zijn ergere dingen in het leven dan een afwijzing. Het is niet altijd makkelijk, maar met deze tips gaat het je lukken om een leuke vrouw mee uit te vragen.

1. Luister niet naar het stemmetje in je hoofd

Op een vrouw afstappen en daten is niet alleen leuk, maar ook een goede manier om van je onzekerheid af te komen. Wanneer de criticaster in je hoofd zegt dat je om een of andere reden niet leuk of goed genoeg bent voor die mooie vrouw, kun je aan jezelf bewijzen dat het tegendeel waar is door die stem te negeren. Op die manier is op vrouwen afstappen een soort therapie, met leuke dates als bonus.

verlegen man op vrouw afstappen tips

2. Durf communicatie te zien als een experiment in plaats van een manier om iets te krijgen

Communicatie heeft vaak een direct doel. We willen iemand overtuigen. Wanneer we op de leuke dame afstappen, willen we indruk maken op een vrouw. Het is niet makkelijk, maar het is goed om dit idee los te laten. Hecht meer waarde aan hetgeen wat je echt wil zeggen, in plaats van wat je denkt dat ze wil horen. Wanneer je dat kan, kom je veel zelfverzekerder over. Deze oprechte zelfzekerheid en authenticiteit is indrukwekkender dan al jouw gemaakte openingszinnen.

3. Een afwijzing is niet persoonlijk

Een afwijzing is vaak niet persoonlijk, het kan met tientallen andere dingen te maken hebben. Misschien heeft ze al een vriend of gewoon een slechte dag. Het heeft daarnaast ook weinig zin om het je aan te trekken. Er zijn toch genoeg leuke vrouwen op deze aardbol.

4. Vrouwen zijn ook sociaal

We zijn allemaal wel eens afgewezen, maar een afwijzing betekent niet dat een vrouw geen respect voor jou of je actie heeft. Veel vrouwen vinden het wel bewonderenswaardig als je op een zelfverzekerde, oprechte en leuke manier op haar af durft te stappen.

hoe op vrouw astappen

5. Overdenk niet alles

Wanneer je een leuke vrouw ziet, is het een goed idee om zo snel mogelijk op haar af te stappen. Zo heeft dat stemmetje in je hoofd minder tijd om excuses te verzinnen. Zoals we al zeiden:  het is vooral belangrijk om meer waarde te hechten aan hetgeen wat je wil zeggen, in plaats van van de uitkomst van het gesprek. Op deze manier zou je ook eerder oprecht overkomen, omdat je jezelf dan geen tijd hebt om na te denken over wat zij wil horen.

Hopelijk ben jij met deze tips in no-time de casanova van je vriendengroep. Spreek die leuke vrouw gewoon aan en probeer haar nummer te scoren.