Bed praktijken

Natuurlijk streven we er allemaal naar om elkaar de beste ervaring tussen de lakens te geven. Het hoeft niet, maar toch werken we graag toe aan die ene fantastische finish. Gelukkig is er niet één manier om de eindstreep te bereiken.

Of het nu gaat om snelle avontuurtjes, uitgebreide rituelen of ondeugende feestjes, er zijn talloze manieren waarop mensen plezier in bed kunnen beleven. Soms kan het helaas toch voorkomen dat je even vastloopt. Hoe je daar dan weer vanaf kunt komen? Bekkenbodem fysiotherapeut Dr. Janelle Howell sprak over dit onderwerp en introduceerde een nieuwe regel die zij iedereen aanraadt om toe te passen om zo de vrouw optimaal te laten genieten in bed.

Deze ‘regel’ is een regelrecht succes

Dr. Janelle Howell, een vooraanstaande bekkenbodem fysiotherapeut, noemt deze regel de ’10-5-10′ regel. Deze regel is ontworpen om het voorspel naar een nieuw niveau te tillen. Het zorgt ervoor dat niemand het nog wil overslaan. Niet iedereen hecht veel waarde aan het werk vooraf. Toch zeggen de experts dat het een cruciaal onderdeel is van intimiteit in bed. Hoewel we niet altijd de tijd hebben om het volledig toe te passen, vertelt ze in een interview waarom de 10-5-10 regel zeker de moeite waard is.

10-5-10 regel in bed

Wat houdt de 10-5-10 regel in?

De ’10-5-10 regel’ is een uitnodiging om bewust te genieten van de opbouw in spanning. Het biedt structuur om te verkennen, te ontdekken en elkaar in de stemming te brengen voor een explosieve climax. De cijfers in de regel staan voor het aantal minuten waarin je aandacht besteedt aan een bepaalde handeling.

Zo begin je eerst met 10 minuten verkenning, gevolgd door 5 minuten intensiever spel en vervolgens nog eens 10 minuten van opbouwende aanraking en stimulatie. Deze formule lijkt volgens dr. Howell dé manier te zijn om de vrouw echt te laten genieten in bed.

Het mooie van de ’10-5-10 regel’ is dat het niet alleen draait om de fysieke handelingen, maar ook om de emotionele en psychologische connectie tussen partners. Het stimuleert open communicatie, wederzijds respect en het verkennen van elkaars verlangens en grenzen. Door deze regel te omarmen, geef je jezelf en je partner de kans om een bevredigende ervaring te beleven.

Lees ook: Expert geeft 1o tips om beter in bed te worden.