1. Wees niet onzeker

Dat is wat makkelijker gezegd dan gedaan, maar onzekerheden zijn lastig te verhelpen. Toch kan dit een enorme boost geven aan jullie relatie onder de lakens. Veel mensen worden zelfbewuster in bed. Onzekerheden kunnen leiden tot frustratie bij de ander, wat de sfeer kan verpesten. Best zonde dus.

 

2. Wees nieuwsgierig naar de voorkeuren van je partner

Iedereen heeft andere voorkeuren. Het is belangrijk om nieuwsgierig te zijn naar de voorkeuren van je partner. ‘Er is niet één juiste manier om een partner aan te raken of te plezieren, ondanks de mythe dat als je de juiste kennis hebt, je iedereen een hoogtepunt zou kunnen geven. Je moet over elke partner, opnieuw en opnieuw, leren wat ze fijn vinden.’, aldus expert Indigo Stray Conger. Het leren kennen van de voorkeuren van je partner kan je doen door heel zwart op wit vragen te stellen.

3. Focus op je eigen voorkeuren

Natuurlijk is het focussen op de voorkeuren van je partner belangrijk, maar je mag je eigen voorkeuren nooit vergeten. ‘Voor de meeste mensen is de biggest turn-on wanneer ze zien dat hun partner geniet in bed’, vertelt Conger. Het is dus belangrijk om te weten wat je zelf fijn vindt en dit communiceert met je partner.

4. Zorg van tevoren voor spanning

Het begint allemaal al voor de daad zelf. App elkaar spannende berichtjes en creëer alvast wat spanning. Raak elkaar gedurende de dag aan en wind elkaar op totdat de echte daad begint.

5. Begrijp de ‘blueprint’ van je partner

Dat klinkt misschien heel gek, een blueprint, maar dit bestaat echt. Een blueprint kan helpen met het begrijpen van wat jij en je partner fijn vinden. Verken elkaar en je zal weten aan welke plekken je wel of juist niet aandacht moet besteden.

6. Doe rustig aan

Dit geldt dan vooral vooraf, neem dan de tijd. Het opbouwen van de spanning aan beide kanten is enorm belangrijk om goed te zijn in bed. Gun elkaar de tijd om ervan te genieten.

7. Wees afgestemd op verbale en non-verbale signalen

Tijdens de daad vindt er, als het goed is, veel communicatie plaats. Ook communicatie zonder woorden. Probeer je te focussen op hetgeen wat voor je gebeurt en niet op het idee van wat je hebt in de slaapkamer. Focus op de geluiden van je partner en hoe het lichaam reageert op wat jij doet. Verbale communicatie blijft nog altijd één van de belangrijkste dingen in bed.

8. Breng wat nieuws in de slaapkamer

Vaak vinden jij en je partner een manier waarop jullie beiden kunnen genieten in bed, een routine. Dit is alleen niet altijd goed. Om deze routine te doorbreken zijn er verschillende dingen die je kan doen. Probeer het bijvoorbeeld op een andere plek dan alleen in bed. Of maak gebruik van speeltjes.

9. Wees niet bang om speeltjes te gebruiken

Vaak kan een speeltje meer dan dat jij kan. Je hoeft niet het gevoel te krijgen dat jij vervangen wordt, want dat is niet zo. Het is een aanvulling, als je dat maar weet.

10. Houd het een gezonde relatie

Het gaat hierbij niet om het krijgen van een gezondere lichaamsbouw, maar om een betere minnaar te zijn en de relatie gezond te houden.